Versenyprogram 2022

A 2022-es év nagyságrendekkel több repülő korong eseményt tartogat a hazai közönség számára bármely korábbinál. Ennek nem is az a legfőbb oka, hogy a covid járványok miatt több nemzetközi verseny egymásra "tolódott". Sokkal inkább az, hogy egyfelől a hazai játékosállomány tovább növekedett. Másfelől pedig a világszövetség karnyújtásnyira került az olimpiai álomtól! Lássuk az újév frizbis tartalmát!


A Well Travel Liga - Ultimate frizbi Nemzeti Bajnokság immár negyedik szezonját kezdjük meg. S ahogy eddig minden évben, úgy most is bővül a nevezett csapatok száma.

Az ország jelenleg legsikeresebb egyetemi sportklubja, a debreceni DEAC nevezését is elfogadta a Versenybizottság, így idén minimum 8 csapat, 14 fordulóban méri össze erejét. Ez 64 darab 100 perces mérkőzést jelent, ami komoly növekedés úgy is, hogy idén nem tervezünk rájátszást!


Az Utánpótlás Nemzeti Bajnokság is bővül tavalyhoz képest.

Az európai szintéren is egyedülálló nagypályás U15 bajnokság a résztvevők szerint is óriási siker volt, így természetesen idén is 7:7 ellen játszhat ez a korosztály.

A kisebbek azonban első alkalommal vehetnek részt bajnoki sorozatban. Az elmúlt évek legnagyobb sikere számunkra, hogy immár U13-ban, sőt U11-ben is kellő igény mutatkozik egy többfordulós bajnokságra. Így a legfiatalabbaknak is meghirdettük az NB I-et. Ők az idei évben 4:4 ellen kűzdhetnek egymással.


A Kupaküzdelmek maradnak változatlanok. A Magyar Kupa és a Ligakupa egyaránt ősszel várja a nagyérdeműt.


A Diákolimpia 2 év vírusszünet után tér vissza versenynaptárunkba. Itt is látható újítás. A VI. és a IV. korcsoportban külön versenyeznek az MRKSZ versenyengedéllyel rendelkezők (A kategória) és a szövetség versenyeiben nem érdekeltek (B kategória).


Az egyetemi versenyeken is hatalmas előrelépés történt! A MEFOB döntő tavaly ragyogóan működött nagypályán, így idén is 7:7 ellen játszanak a hallgatók. Ráadásul idén először két napos lesz a verseny, Miskolcon (nem ok nélkül ott)!

A sportág töretlen fejlődésének újabb bizonytéka, hogy a hazai egyetemek kezdeményezésére bekerült az Universitas Kupa programjába, a négy olimpiai sportág mellé! Döntő Debrecenben, júniusban.

S nem véletlen a Miskolc-Debrecen tengely erősödése, ugyanis elérhető közelségbe került az újabb nemzetközi bravúr: minden valószínűség szerint 2024-ben debütálhat a sportág az EUSA egyetemi játékokon, Debrecenben. A hivatalos döntés és bejelentés idén tavaszra várható!


Mint korábban jeleztük, a Világszövetség sorsdöntő lépésre szánta el magát: bevezetésre került a 4:4 kispályás szakág, melyet a NOB programra vehet, akár már 2028-ban, Los Angelesben. Jó szokásunkhoz híven, szeretnénk az eseményekkel lépést tartani. Ezért a szövetség megbízásával a BPHSE idén első ízben (Európában elsőként) megrendezi az Ultimate 4's Ligát a 25x75m-es Ultimate-et, melyet bátran nevezzünk csak "Olimpiai frizbi"-nek!

Végül, de nem utolsó sorban: idén két korosztályos válogatottunknak is szurkolhatunk világversenyen!


Az U17 Európa-bajnokságra Hamar László, az U20 Világbajnokságra Paksai Márton szövetségi edzők készítik fel csapatainkat. Mindkét mixed válogatottunk eredménycéllal utazhat augusztusban Lengyelországba!



Edzőinknek, játékosainknak sérülésmentes, élvezetes versenyeket, szurkolóinknak sok-sok szabadidőit kívánunk 2022-re! S mind emellé Jó Szelet!