Utánpótlásban már sportági nagyhatalom vagyunk - EB és VB arany!

A covid járvány miatt egy időpontra csúszott össze, és az európai és a világszövetség közös döntése értelmében egy helyszínen is került megredndezésre az U17 Európa-bajnokság és az U20 Világbajnokság.

A lengyelországi Wroclaw adott otthont 2022. augusztus 6-13. között a kétévente megrendezésre kerülő mindkét világversenynek.

A sportág történetében először ráadásul most rendezték meg mindkét korosztálynak a Mixed divíziót!

S hát távirati stílusban: mindkét aranyat a magyar csapat hozta el!


Ízlelgessüg csak: a Világjátékok programjában szereplő Ultimate frizbi csapatsport Mixed divíziójának első U17-es Európa-bajnoka és első U20-as Világbajnoka is a Magyar Válogatott.

A 2029. évi Világjátékokra kijutás a stratégiánk csúcspontja, s ennek kvalifikációs versenye a 2028. évi felnőtt Világbajnokság Mixed versenye lesz. Bátran kijelenthetjük, hogy a fiatal - mostmár - világsztárjaink éppen 2028-ban érhetnek karrierjük zenitjére.


Ráadásul a két aranyérem megszerzésének módja sem hétköznapi. Az U17-es csapat legszorosabb meccse egy 8:4-es tétnélküli csoportmeccs volt, a döntőt 14:6 arányban nyerték. Az U20-asok is minden ellenfelüket megverték, a svédeket és a svájciakat kétszer, utóbbiakat a döntőben 15:10-re. Mindezt úgy, hogy a 16 fős magyar keretben nem volt 2003-as születésű játékosunk! Vagyis a teljes keret még jövőre is U20-ban szerepelhet!


Köszönjük Minden testnevelőnek, aki valaha bevitte osztályába a sportágat. Minden fiatalnak, aki akár csak egy mérkőzés erejéig játszotta, népszerűsített az Ultimate-et. Ezzel is segítve a szakvezetők kiválasztási rendszerét. S természetesen a rengeteg szülői támogatásnak, melyet nemcsak a fiatalok, de tanáraik, edzőik is megkaptak az elmúlt évek során.

Bízunk benne, hogy a sportpolitika vezetői és az illetékes köztestületek is helyén kezelik a sikert, és mostantól legalább a törvények kötelező erejéig terjedően támogatják a sportág hazai versenyzőit!

U17 EB csapat tagjai: Kókai Lili, Lénárt Hanna Rita, Takács Lilla Erzsébet, Tóth Eszter, Tóth Sára Krisztina, Sziklai Regina, Vaszary-Maklári Lilla, Gubek Lázár, Jauneaud Dorián, Klément Ferenc Mátyás, Matus Márk Olivér, Miksa Mikán, Nagy Bertalan, Teremi Bercel Zétény

Szövetségi edző: Hamar László, megbízott szövetségi edzők: Paksai Luca Sára, Pasztendorf Anna

U20 VB csapat tagjai: Halász Júlia, Kapitány Nikolett, Kollár-Nagy Melinda Júlia, Lőwy Petra, Szabó Zsófia Gréta, Szilágyi Alexandra Leona, Takács Luca Ágnes, Vígh Kata, Benkő László, Csillag Ábel Levente, Éhn Márk, Molnár Bence, Megyeri Olivér Iván, Stummer Vince, Tóth Bence

Szövetségi edző: Paksai Márton