Magyar Repülő Korong Sportért díj - 2020

Keserédes hírrel köszöntjük az új évet megújult honlapunkon.


Nagy örömünkre szolgál ugyanis, hogy kihirdethetjük a második ízben átadott "Magyar Repülő Korong Sportért" díjat. Azonban szomorúságunk oka, hogy Tóth László barátunk díja posztumusz díj.


A friss hagyományát folytatta szövetségünk, mikor 2021. november 21-én megválasztotta a vezetőség a "Magyar Repülő Korong Sportért - 2020" díj kitüntetettjét.

A díjat 2020-ban adtuk át először, akkor Mizsér Attila olimpiai bajnok öttusázó kapta meg a 2019-es évre vonatkozólag. A november 21-i dátum szimbolikus, hiszen 2019-ben nyerte el szövetségünk a MOB Fair Play trófeát, s ezután döntött elnökségünk arról, hogy a megtisztelő cím jegyében ezután mi díjazzuk azokat, akik adott évben legtöbbet tettek szövetségünk és a repülő korong sportok hazai ismertségéért.


A 2020. év díjazottja Tóth László, aki szakmai tapasztalataival és kapcsolati tőkéjével segítette szövetségünk munkáját a média, a nemzetközi pályázatok és a hazai szakemberképzés területein.

A díj ezúttal sajnálatunkra posztumusz, hiszen Tóth László, a Nemzeti Versenysport Szövetség elnökségi tagjaként, és az NVESZ Oktatási Bizottságának elnökeként 2021. tavaszán a koronavírus áldozata lett.


Megtiszteltetésünkre a díjat fia, Tóth Tamás vette át főtitkárunktól.

díszoklevél Tóth Tamás és Paksai Márton