Irány az európai elit Herceghalomból!

Április első vasárnapján az Ultimate sportág hazai képviselői és érdeklődői Herceghalom városára figyeltek.

A tavalyi U20 VB győzelem után, idén először eredménycéllal utazik felnőtt és U20 válogatottunk is kontinensviadalra. A júliusi írországi EB-n a felnőtt válogatott célja a pontszerzés (6. hely), míg az U20 válogatott célja az éremszerzés augusztusban Olaszországban.

A két keretben bőven vannak átfedések, hat korosztályos játékosunk tagja a 14 fős felnőtt keretnek. Halász Júlia U20-asként csapatkapitánya, Kollár-Nagy Melinda szintén U20-asként "Spirit-kapitánya" a felnőtt válogatottnak.

A két keret április 2-án egymás ellen játszott edzőmérkőzést Herceghalom sportpályáján. A helyszínválasztás többszörösen indokolt volt. Kirmer Dániel testnevelő, sportági edző a régió sportgáfejlesztésért felelős koordinátorává lett kinevezve. Herceghalom, Zsámbék, Biatorbágy, Etyek és Telki településeken céloz meg minél szélesebb közönséget a sportágnak. Neki is köszönhető, hogy a vasárnapi sporteseményt Herceghalom polgármestere, Csizmadia Zsuzsanna nyitotta meg. Az esemény fényét tovább emelte jelenlétével Kovács Norbert, a Nemzeti Sportközpontok főigazgatója. Továbbá a régióhoz kötödő hír, hogy Menczer Tamás Államtitkár Úr közpenjárására megkezdődtek a tárgyalások szövetségünk és a Külügyminisztérium Sportdiplomáciai főosztálya között. A tervek szerint a jövőben a magyar felnőtt válogatott nemzetközi szerepléseinek támogatását Iglói-Nagy István Főosztályvezető Úr koordinálja majd.

©Tóth Zsombor

Az edzőmérkőzésen mindkét csapat már a nyári kontinensversenyre tervezett új csapattaktikai elemek gyakorlására helyezte a hangsúlyt. A statisztikusok kedvéért eláruljuk, hogy 7:8-as félidei állást követően az U20 válogatott 10:9 arányban nyert a fiatalokat ezúttal nélkülöző felnőtt csapat ellen.

©Tóth Zsombor

Köszönjük Herceghalom városvezetésének a lehetőséget, Kovács Norbert Főigazgató Úrnak a személyes jelenlétet, valamint Menczer Tamás Külügyi Államtitkár Úrnak és munkatársainak a segítséget, hogy válogatottaink immár felnőtt mezőnyben is elindulhatnak az európai sportági elit felé!

A játékosainknak és edzőiknek sikeres felkészülést, s természetesen minden Ultimate rajongónak...

...Jó Szelet!