Hiánypótló kiadvány a szövetség forgalmazásában

Sokéves kutató- és alkotómunkát követően a 2021/2022-es tanév kezdetére elkészült oktatási segédletünk, mely az "Ultimate frizbi. A repülő korong csapatsport oktatása testnevelés-órai keretek között" címet viseli.

A kiadvány több szempontból is hiánypótló. Hazánkban eddig egyáltalán nem készült sportági tankönyv, főként olyan nem mely a puszta feladat- és gyakorlatgyűjtemény mellett oktatásmódszertani ajánlásokat tesz.

Olyan tanítási segédletet azonban még idegen nyelven sem találhatunk, mely a sportág oktatását ne a technikai alapokkal kezdené. Kiadványunk szakít ezzel a hagyománnyal, és már az alsó tagozaton is arra tesz javaslatot, hogy a 2:1 és 2:2 elleni kisjátékokra építve az egyéni taktikai elemeket oktassák a pedagógusok, és a technikai elemeket is játék közben gyakoroltassák.

A könyv első sorban a testnevelés órai alkalmazást segíti az alsó tagozattól egészen a középiskolás korosztályig, de nem feledkeztünk meg azokról sem, akik tömeg- vagy versenysport szintre is el kívánnak jutni a diákjaikkal. Számukra az összetettebb taktikai elemeket ábrák és QR-kóddal jelzett videók szemléltetik. A könyvet igazán látványossá Borbély Róbert fotói teszik, melyek a hazai rendezésű 2019-es Európa-bajnokságon készültek.

A kiadványt kizárólag szövetségünk forgalmazza. Megrendelhető az elnokseg@mrksz.hu címen 2900Ft/db áron.

Az olvasáshoz és az Ultimate frizbi oktatásához is Jó Szelet kívánunk!