Európa-bajnoki ezüsttel adunk új lendületet a repülő korong sportoknak!

Az idei nyár is sűrű és sikeres a Magyar Repülő Korong Szövetség számára.

Július közepén felnőtt Európa-bajnokságon vett részt az Ultimate válogatottunk Írországban. A mezőny legfiatalabb keretével kiálló magyar csapat célja a rutinszerzés volt. A végállomást a lengyelek elleni nyolcaddöntő jelentette 12:15 arányú mérkőzésen. A távlati célok tekintetében nagyon biztató, hogy három mérkőzést is meg tudott nyerni a csapat, és a későbbi ezüstérmes olaszok ellen az első félidőt megnyerve, egészen 12:12-es állásig meccsben voltunk.

Augusztus második hetében az U20-as válogatott szinten Európa-bajnokságon szerepelt, Olaszországban. A tavalyi VB győzelem után éremszerzés reményével utaztak a fiatalok. A rendkívül erős mezőnyben többek között a házigazdák és a másik fő esélyes franciák legyőzésével döntőig menetelt a 16 fős mixed válogatottunk. Ahol a svájci ellenfél ezúttal 15:10 arányban jobbnak bizonyult, így ezüstérmet nyertek U20-asaink. Ezzel nemcsak az eredménykényszernek tudták megfelelni junioraink, de egyben a jövő évi U20 VB indulás jogát is kivívták.

Az újabb éremszerzés kiváló felvezetése az őszi hazai sportág-népszerűsítésnek. Szeptembertől ugyanis már távképzéses formában is megismerhetik a testnevelő tanárok a sportág oktatásmodszertanát. Valamint 500 iskolába juttatjuk el oktatási csomagunkat. A két projektről hamarosan országos kampányt indítunk...

Ezt megelőzően még augusztus 21-27. között a szarvasi arborétum festői környezetében rendezi meg szövetségünk a Disc Golf sportág masters Európa-bajnokságát. Melyre szeretettel várunk minden érdeklődőt!

Egy ilyen szép, mosolygós nyár végére nem is kívánhatunk mást, mint Jó Szelet!