A és B keret a 4 Nemzet Kupára

Július 23-24-én tartotta a szakvezetés a már hagyományosnak mondható edzőhétvégét a felnőtt mixed válogatott keret tagjainak.

Ezúttal külön jelentősége volt a 32 meghívott játékos pillanatnyi produkciójának, ugyanis a szövetségi kapitány ez alapján jelölte ki az augusztusi 4 Nemzet Kupára nevezett A és B keretét.

Az augusztus 21-22-én a győri Olimpiai Sportparkban a szlovák, a szlovén és a román mixed Ultimate válogatott lesznek a magyar A keret ellenfelei, míg szlovén barátaink külön kérésére egy külön mérkőzést vívnak a szlavónok a B keretünkkel.

Az edzőhétvégén 16 lány és 16 fiú bizonyíthatott - akiket az idei Well Travel Ligában mutatott teljesítményük alapján hívott meg a válogatóra a kapitány.

A két nap során összesen mintegy 11 órányi foglalkozáson vettek részt a játékosok, és a legkellemesebb meglepetés volt, hogy a kánikulai meleg mellett is kiváló fizikai állapotról tettek tanúbizonyságot.

A fiúknál nagyon súrú mezőny jött össze, a B keret tagjai közel azonos erőt képviselnek mint az A keret fiúi. A 8., még A keret tagságot érő helyre is hámran pályáztak még az utolsó órákban is. 

A lányoknál valamivel nagyobb különbség tapasztalható. Egy nagyon erős magja van az A keretnek, melyet hat, szinte azonosan magas szintű lány alkot - akik európai összevetésben is az élmezőnybe tartoznak jelenleg. Őket ezúttal egy szintén magas szintű hármas követi, akik közől ezúttal kettő férhetett be az A keretbe. Míg a többi hét lány, főként fiatal koruk és/vagy kevesebb játékrutinjuk miatt, most még a jövőt képviselte elsősorban az edzőhétvégén...

A kellemes nehézséget meg kellett oldania a szakvetetőknek, így az alábbi kereteket már a helyszínen kijelölték. Ugyanakkor mind a lányok, mind a fiúk esetében kijelöltek úgynevezett tartalék játékos(oka)t, jelezve feléjük, hogy kizárólag a 4 Nemzet Kupa kiírása miatt szorultak ki az A keretből. (A versenyre 16 játékos nevezhető.) Egy hosszabb verseny (pl. egy 8 napos EB) esetén már most a szúk keret tagjai lennének.

A győri versenyen tehát az alábbi 16 játékos képviseli hazánkat a hivatalos mérkőzéseken:

Csanády Boglárka (csk.), Kollár-Nagy Melinda, Takács Luca, Halász Húlia, Barna Zsófia, Paksai Luca Sára, Hartai Gréta, Pasztendorf Anna. (Tartalék: Csepi Nikolett)

Paksai Márton, Pasztendorf Máté, Klément Ferenc, Zsubori Barnabás, Ramel Dániel, Csillag Ábel, Harsányi Jonatán, Szalóky Ádám. (Tartalékok: Megyeri Olivér, Garamvölgyi Bence)

(Szöv.kap.: Erdősi Zoltán)

A szlovének elleni barátságos mérkőzésen a B keret tagjai:

Csepi Nikolett, Lénárt Hanna, Vaszary-Maklári Lilla, Lőwy Petra, Porosz Dorka, Simon Kata, Oláh Dóra, Sziklai Regina;

Megyeri Olivér, Garamvölgyi Bence, Takács Bence, Tóth Bence, Csanaki Ábel, Szeredás Bálint, Benkő László, Giczi Bence.

(Csapatvezető: Paksai Márton)

 

A játékosok felkészítéséhez gratulálunk klubedzőiknek: Hamar László, Laszák Zoltán, Luka Vilmos, Paksai Márton. 

A versenyre várjuk kedves szurkolóinkat a lelátóra, vagy a képernyők elé a Stream csatornán! Livestream Ultimate 4Nations Tournament Mixed (Final and 3rd place matches) | Facebook