4 Nemzet Kupa - az új brand

A másfél éve tartó járványhelyzet sok szempontból változtatta meg a nemzetközi sportági életet.

Idehaza a Well Travel Liga kiváló lehetőség a legjobbjaink állandó versenyeztetésére, míg a legtöbb európai szövetség úgy várja a nemzetközi versenyeket, mint a "falat kenyeret".

2020 után 2021-ben is minden kontinentális versenyt töröltek, és még a 2022-es év versenynaptára is kérdőjelekkel lesz tele.

Fentiek okán a motiváció fenntartása, és a pillanatnyi állapotaink felmérése volt az egyik célja egy új verseny életre hívásának.

A 4 Nemzet Kupa hagyományteremtő szándékkal kerül megrendezésre augusztus 21-22-én Győrben.

A további okok azonban még fontosabbak. A 2019-es "sikerév" után egyre erősebb szövetségünk sportdiplomáciája is, idehaza és külföldön egyaránt. (EFDF elnökségben Csanády Bogár, Egyetemi Vilgáversenyre készülünk a WFDF-fel, NVESZ-en belül egyre több és nagyobb feladatokat kapunk, multisport rendezvényeket szervezünk olimpiai sportágakkal stb.) Ezt a tempót kívánjuk meglovagolni és fokozni!

Olyan színvonalú versenyt készítünk, mely szakít az eddigi európai trendekkel. Nem a versenyzői létszám, hanem válogatott csapatok révén a színvonal növelése a cél. A körülmények is profik és gyönyörűek, aminek reményeink szerint hírét is viszik vendégeink. S végül, de nem utolsó sorban, élő közvetítést biztosítunk azoknak, akik személyesen nem ülhetnek fel a lelátóra. Nem titkolt célunk, hogy középtávon, pár éven belül az Ultimate sportággal piaci alapon is értékelhető nézőszámot érjünk el. Ami szintén kuriózum lenne az öreg kontinensen.

A győri Olimpiai Sportparkban a szlovák, a szlovén és a román mixed válogatott lesznek ellenfeleink.

Várunk tehát Mindenkit szeretettel a helyszínre, vagy képernyők elé!

 (2) Livestream Ultimate 4Nations Tournament Mixed (Final and 3rd place matches) | Facebook