Újabb szinten a hazai Egyetemi Ultimate!

Az idei évben több területen is még szorosabbra sikerül fűzni a kapcsolatot a Magyar Egyetemi-Főiskolai Szövetséggel. S az okok igazán fontosak!

Universitas Kupa

Hosszú szünet után a MEFS újra megrendezi az egyetemek közötti amatőr versenyrendszert. Mivel a hagyomány(újra)teremtés a cél, ezért egyelőre csak 5 sportág kapott helyet a lebonyolításban. A kispályás kosár, röpi és foci mellett az ország 28 egyetemi sportirodája további két sportágat javasolhatott. És igen! Az asztalitenisz mellett az Ultimate kapta a legtöbb voksot!

Vagyis a hazai egyetemek immár számolnak a sportágunkkal, annak közösségszervező és közönségcsalogató erejével. Ez óriási siker minden játékos, edző, tanár és szülő számára, akik az elmúlt években hittek és dolgoztak a sportág sikerében, sikeréért.

A MEFS kikérte szövetségünk véleményét a versenyszabályzatról, s ennek megfelelően az Ultimate 4's szakágban versenyezhetnek az Universitas Kupán a hallgatók. A kisebb létszám több csapatnak teszi elérhetővé az indulást, s egyben remek alkalom kitanulni a leendő olimpiai szakág sajátosságait.

A kupára április 1-ig nevezhetnek a maximum 8 fős csapatok. Egyetemenként maximum két csapat vehet részt a 3 regionális döntőn, ahonnan 2-2 csapat jut be az országos döntőre!

Multisport MEFOB

A tavalyi pozitív visszajelzések után idén is nagypályás MEFOB döntőt terveztünk, ráadásul első ízben 2 naposra.

A helyszínt és az időpontot azonban rendhagyó módon idén (és jövőre is) a MEFS határozta meg! Idén ugyanis Miskolcon, jövőre Debrecenben rendezi a MEFS azoknak a sportágaknak, melyek 2024-ben szerepelni fognak az EUSA Európai Egyetemi Játékokon! S bizony, az Ultimate is szerepel a listán!

Ennek megfelelően idén május közepén Miskolcon csapnak össze a legjobb egyetemi csapatok a nagypályás MEFOB döntőn!

Az EUSA Games 2024-ről hamarosan külön cikkben jelentkezünk, további bejelentésekkel!


Addig is minden aktív (és leendő) egyetemi hallgatónak Jó Szelet!