NVESZ év sportolója díj, 2019

A Nemzeti Versenysport Szövetség minden évben díjjal tünteti ki az egyes nem olimpiai versenysportok legjobbjait, akik nemzetközi sikereket értek el. 2020. február 13-án megrendezett ünnepélyes NVESZ évértékelőn és díjátadón az U17-es lány Ultimate válogatottunk is a díjazottak között szerepelt. A 13 fős csapatnak járó trófeát Kollár-Nagy Melinda csapatkapitány és Paksai Márton szövetségi edző vette át Dr. Kamuti Jenő MOB elnökségi tagtól és Galambos Péter NVESZ alelnöktől.

http://olimpia.hu/a-nemzeti-versenysport-szovetseg-dijatado-unnepsege-2020-02-13-

---

MOB Fair Play Trófea, 2019

A Magyar Olimpiai Bizottság Dr. Kamuti Jenő által elnökölt Fair Play Bizottsága az idei esztendőben már 52. alkalommal osztotta ki a Fair Play Trófeákat. 2019-ben összesen 16 személy illetve intézmény nyerte el a létező legnagyobb hazai tematikus elismerést. Óriási megtiszteltetésként a Magyar Repülő Korong Országos Sportági Szakszövetség is a díjazottak között szerepelt, így a SOTG-re épülő repülő korong sportok hazai ernyőszervezete immár MOB FAIR PLAY díjas!

http://olimpia.hu/52-magyar-fair-play-dijatado-a-duna-arenaban-2019-11-21-

---

EB ezüst és negyedik hely az első részvételen, 2019

Első alkalommal nevezett szövetségünk csapatokat a junior Ultimate Európa-bajnokságra. S mindjárt két válogatottunk is részt vett a lengyelországi Wroclawban megrendezésre került U20 és U17 korosztályos kontinensviadalon. Ráadásul az U20 Mixed és az U17 Lány csapatunk is felülmúlta legmerészebb álmainkat. Előbbi negyedik helyen végzett, míg utóbbi mindössze egypontos vereséget (14:15 Csehország ellen) elkönyvelve a döntőben, ezüstérmet nyert!

https://eyuc2019.ultimatecentral.com/e/eyuc-2019/standings

---

Hazai rendezésű világversenyek, 2019

Június 29. és július 6. között szövetségünk az EUF megbízásából rendezte meg a felnőtt Ultimate frizbi Európa-bajnokságot. Míg szeptember 12-15. között Budapesten, hagyományteremtő szándékkal rendezte meg a GAISF a World Urban Games multisport eseményt. 

A négyévente megrendezésre kerülő Ultimate frizbi Európa-bajnokság (European Ultimate Championship - EUC) a csapat-sportjátékok között a legnagyobb méretű nemzetek közötti verseny. Mivel a sportágban a női és férfi mezőny mellett az u.n. mixed (koedukált) divízió is létezik, s az európai sportági szövetség (European Ultimate Federation - EUF) a három kategóriában egy időben és egy helyszínen hirdeti meg a kontinensviadalt, így 2019. június 29. és július 6 között 54 nemzeti válogatott közel 1.500 versenyzőjét láthatjuk vendégül.

A  kiemelt sportesemény hivatalos angol és magyar nyelvű oldala: www.euc2019.com 

A nem olimpiai sportágak nemzetközi ernyőszervezete, a GAISF 2019-ben hirdette meg első ízben a városi sportok világjátékát. A tervek szerint kétévente megrendezésre kerülő Multisport világeseményen a tizenévesek megszólítása, sportra ösztönzése a cél olyan trendsportágakon keresztül, melyek kis eszköz- és helyigény mellett valós alternatívát jelentenek a szabadidő virtuális valóságban való eltöltésének. Nagy örömünkre a repülő korong világszövetség (WFDF) is képvisleteti magát az eseményen a freestyle frizbivel, így lehetőségünk nyílik a több tízezres nézőszámot megcélzó budapesti világversenyen a hazai repülő korong sportok képvieletére.

A WUG hivatalos angol és magyar nyelvű oldala: www.wugbudapest.sport