2021.08.06. BMSE.hu – Közép-európa legjobbjai a Pepikertben

Az osztrák csapat volt a legeredményesebb a közép-európai disc-golf bajnokságon, de a svéd származású Altoray Erich révén a házigazda is örülhetett egy aranyéremnek. A szarvasi arborétumban megrendezett háromnapos megmérettetésen három-három korosztályban 8 ország összesen 106 sportolója 18 pályát teljesítve mérte össze tudását.

A sportág legnagyobb méretű és jelentőségű magyarországi eseményén összesen nyolc ország – Ausztria, Csehország, Horvátország, Lengyelország, Szerbia, Szlovákia, Szlovénia és Magyarország – 106 sportolója vett részt.

A résztvevők a nemek szerinti férfi, női, illetve életkorok szerinti junior, nyílt, masters kategóriákban küzdöttek három napon keresztül a közép-európa disc golf bajnoka címért.

 

Hatvani Dániel versenyigazgató kiemelte, hogy a Szarvasi Arborétumban kialakított tizennyolc lyukas disc golf pályán három kört játszottak az indulók, és az összesített eredmény alapján kerültek ki a győztesek. A pálya kihívásokkal telinek bizonyult, mindössze hat sportoló tudott a par előíráshoz képest mínuszban végezni.

A versenyről szóló korábbi tudósításunkat itt olvashatják.

 

 

A teljes bejegyzés itt olvasható: https://bmsextra.hu/egyeni-sportok/kozep-europa-legjobbjai-a-pepikertben/