A négyévente megrendezésre kerülő Ultimate frizbi Európa-bajnokság (European Ultimate Championship - EUC) a csapat-sportjátékok között a legnagyobb méretű nemzetek közötti verseny. Mivel a sportágban a női és férfi mezőny mellett az u.n. mixed (koedukált) divízió is létezik, s az európai sportági szövetség (European Ultimate Federation - EUF) a három kategóriában egy időben és egy helyszínen hirdeti meg a kontinensviadalt, így 2019. június 29. és július 6 között mintegy 60 nemzeti válogatott több mint 1.500 versenyzőjét láthatjuk vendégül.

A  kiemelt sportesemény hivatalos angol nyelvű oldala (www.euc2019.com) mellett jelen oldalunkon magyar nyelven közöljük folyamatosan a legfrissebb híreket, aktualitásokat, érdekességeket.  

 

2018.11.14. Szurkolói regisztráció

Mai naptól lehet regisztrálni az Európa-bajnokság nyilvános rendezvényeire a szurkolóknak. Az összes mérkőzés megtekintése ingyenes, de legkésőbb 2019. május 15-ig regisztrálni kell az esemény hivatalos honlapján. Az ünnepélyes megnyitóra és nyitó mérkőzésre is csak a regisztráció alapján kapott azonosítóval lehet belépni. Szeretettel várjuk a regisztrálást itt: Szurkolói Regisztráció.

2018.11.08. Sajtótájékoztató Győrben

November első hétfőjén az Olimpiai Sportpark adott otthont az EB első győri sajtótájékoztatójának. Az apropó a hivatalos nevezési határidő lejárta volt, melyet követően már végleges számokról informálhattuk a győri médiát. Dr. Csörgits Lajos Aljegyző Úr elmondta, hogy a rendezvény egyik célja a város megismertetése és megszerettetése a sportolókkal és kísérőikkel, melynek köszönhetően a versenyt követően is sokan választják majd úti célnak családjukkal, barátaikkal a vizek városát. A Szervező Bizottság elnöke pedig beszámolt, hogy 26 nemzet 58 válogatottja adta le hattáridőre a hivatalos nevezését, így biztosan meg fogja haladni az 1500 főt majd az EB résztvevők száma! A sajtótájékoztatóval egybekötve az Olimpiai Sportpark küzdőterén bemutatómérkőzést játszottak a jövő évi U17-es válogatott keret győri tagjai, kiegészülve két felnőtt EB résztvevővel.

Kisalföld.hu beszámoló

 

 

2018.10.31. Szervező Bizottság

A győri házigazdákkal együttműködve felállt az Európa-bajnokság szervező bizottsága, melynek tíz tagja és két társelnöke lett. A névsor és a pozíciók:

A Szervező Bizottság társelnöke: Borkai Zsolt Győr Megyei Jogú Város Polgármestere;

A Szervező Bizottság elnöke: Erdősi Zoltán a Magyar Frizbi Országos Sportági Szakszövetség elnöke;

Dr. Csörgits Lajos, aljegyző: Koordináció, egyetemmel kapcsolattartás, catering, VIP ellátás; 

Hoffmann Judit, Sport Osztály, osztályvezető: sportszakma, egészségügy, önkéntesek;

Horváth Szabina, Városmarketing és Programszervezési Osztály, marketing ügyintéző: rendezvényszervezés, ceremóniák, fogadások, kísérő rendezvények, helyi szállások, catering cégekkel kapcsolattartás;

Füke Péter, Településfejlesztési Főosztály, Főosztályvezető; szállítás, logisztika;

Barna Zsófia a Szövetség sajtóreferense: pénzügyi tervezés, szerződések előkészítése;

Hamar László, a Szakszövetség alelnöke: sportági önkéntesek munkájának koordinálása, kiegészítő sportprogramok;

Paksai Márton, a Szakszövetség főtitkára: sportággal kapcsolatos technikai és kommunikációs feltételek felelőse;

Margitai Zoltán, a Gyirmót FC Cégvezető igazgatója.

 

 

2018.10.08. Prezentáció Wroclawban

Az EB Szervező Bizottságának 3 tagja lehetőséget kapott, hogy az európai szövetség éves közgyűlésén mutassa be a jövő évi esemény legfontosabb tudnivalóit. A lengyelországi eseményen szövetségünk elnöke hangsúlyozta, hogy az EB előkészületei kettős célt szolgálnak. Egyfelől a játékosoknak profi körülményeket kívánunk biztosítani, másfelől nemcsak a hazai, de akár egész Európa sportmédiájának és sportpolitikájának figyelmét igyekszünk ráirányítani az Ultimate sportágra.

 

 

2018.09.23. Hugoo is frizbizik!

Győr város sportkabalája 2017-ben lett a kiskakas, Hugoo. Az európai ifjusági olimpia (EYOF) kabalafigurája olyannyira belopta Magát a győriek szívébe, hogy azóta már több sporteseménynek is jelképévé vált (legutóbb például az idei Atlétikai ifjúsági VB-n). A 2019. évi Ultimate frizbi EB kapcsán is felvetődött az ötlet a győri polgármesteri hivatalban, hogy Hugoo legyen a "házigazda". A Szervező Bizottság örömmel csapott le a lehetőségre, így a frizbi EB-n is Hugoo lesz a kabalaállat, s a kiskakas már "meg is tanulta" a sportág alapvető technikai elemeit.

 

 

2018.07.09. Első sajtótájékoztató 

Több mint egy évvel a verseny megnyitója előtt, 2018. június 19-én került sor az EB első sajtótájékoztatójára. Az eseményen felszólalt Dr. Mészáros János NVESZ elnök, a verseny egyik fővédnöke; Andrea Furlan, az EUF elnöke; Dr. Zopcsák László, a verseny fő partnerének, az IWI Nemzetközi Fitnesziskolának alapítója és Erdősi Zoltán az MRKSZ és az EB Szervező Bizottságának elnöke. A díszvendégek között köszönthettük továbbá Bóné Zoltánt, az NVESZ főtitkárát és Hoffmann Juditot, Győr város Polgármesteri Hivatal Sportosztályának vezetőjét. A média képviselői megtöltötték a helyszínül szolgáló Földes Józsi Vendéglője dísztermét. Számos országos és győri sajtóorgánum munkatársai mellett jelen volt például a Magyar Távirati Iroda (MTI) szerkesztője is. A mintegy egy órás sajtótájékoztató során nem csak a kontinensviadalról, de magáról az Ultimate frizbi sportág részleteiről, és szövetségünk távlati terveiről is volt alkalmunk beszámolni. A jelen levők ezt követően már az EB logójával ellátott korongokat vehettek át, és egy könnyed állófogadáson emészthették meg az elhangzottakat.

NVESZ interjúk az eseményen

(Dr. Mészáros János NVESZ elnök a jövő év egyik legnagyobb és legfontosabb sporteseményének nevezte az Ultimate EB-t!)

Terveink szerint idén ősszel kerül sor a következő sajtótájékoztatóra, melyen már a nevezett csapatok számáról és listájáról tudunk beszámolni. A helyszín ezúttal Győr lesz.

 

2018.06.03. EB logók Kazi Zsolt jóvoltából

Megszülettek a jövő évi EB logói. A pályáztatás, majd másfél hónapos együttműködés során fő célkitűzés volt egy olyan arculat megalkotása, mely egyszerre kedves a sportág szerelmeseinek szerte a kontinensen, és sokatmondó azon hazai sportbarátoknak, akik éppen az EB kapcsán fogják megismerni az Ultimate sportágat. Kazi Zsolt, a BME hallgatójának lendületes és légies vonalvezetése frappánsan ötvözi a kettős célkitűzést. Ez úton is köszönjük az igényes munkát!

 

 

2018.05.17. IWI - szakmai partner!

A mai napon stratégiai együttműködést kötött szövetségünk az IWI Nemzetközi Fitnesziskolával. A megállapodás értelmében a jövő nyári Ultimate EB idején a világszerte ismert magyar fitnesz brand szakemberei kiegészítő programokkal színesítik a frizbi kontinensviadalt. Konferenciák sorát tartják majd az edzőknek, sportszakembereknek angol nyelven a győri komplexumokban többek között a sportegészségtan, sporttáplálkozás, edzéselmélet témakörökben. A frizbi játékosok és érdeklődők pedig gyakorlati foglalkozásokon vehetnek részt, mint például: jóga, aerobic, fitbalance, erőnléti edzés stb. Az együttműködést ezúton is köszönjük Dr. Zopcsák László Úrnak, az IWI alapító-elnökének.

 

2018.05.10. Fővédnökök!

Óriási megtiszteltetés és öröm számunkra, hogy a hazai sportélet kiemelkedő vezetői vállalták el az Európa-bajnokság fővédnöki tisztségét:

Dr. Szabó Tünde Államtitkár, Sportért felelős államtitkárság, Emberi Erőforrások Minisztériuma,

Borkai Zsolt Polgármester, Győr,

Dr. Mészáros János Elnök, Nemzeti Versenysport Szövetség.