Kiemelten fontos év a 2019-es a hazai repülő korong sportok számára, ugyanis két világverseny szervezésében is tevékenyen, házigazdaként vesz részt Szövetségünk.

Június 29. és július 6. között szövetségünk az EUF megbízásából rendezi meg a felnőtt Ultimate frizbi Európa-bajnokságot. Míg szeptember 12-15. között Budapesten, hagyományteremtő szándékkal rendezi meg a GAISF a World Urban Games multisport eseményt. 

 

A négyévente megrendezésre kerülő Ultimate frizbi Európa-bajnokság (European Ultimate Championship - EUC) a csapat-sportjátékok között a legnagyobb méretű nemzetek közötti verseny. Mivel a sportágban a női és férfi mezőny mellett az u.n. mixed (koedukált) divízió is létezik, s az európai sportági szövetség (European Ultimate Federation - EUF) a három kategóriában egy időben és egy helyszínen hirdeti meg a kontinensviadalt, így 2019. június 29. és július 6 között 54 nemzeti válogatott közel 1.500 versenyzőjét láthatjuk vendégül.

A  kiemelt sportesemény hivatalos angol és magyar nyelvű oldala: www.euc2019.com 

 

A nem olimpiai sportágak nemzetközi ernyőszervezete, a GAISF 2019-ben hirdette meg első ízben a városi sportok világjátékát. A tervek szerint kétévente megrendezésre kerülő Multisport világeseményen a tizenévesek megszólítása, sportra ösztönzése a cél olyan trendsportágakon keresztül, melyek kis eszköz- és helyigény mellett valós alternatívát jelentenek a szabadidő virtuális valóságban való eltöltésének. Nagy örömünkre a repülő korong világszövetség (WFDF) is képvisleteti magát az eseményen a freestyle frizbivel, így lehetőségünk nyílik a több tízezres nézőszámot megcélzó budapesti világversenyen a hazai repülő korong sportok képvieletére.

A WUG hivatalos angol és magyar nyelvű oldala: www.wugbudapest.sport