Budapesti Egyetemi Atlétikai Club Sportegyesület

Az ELTE hallgatóiból összeállt ultimate frizbi csapat 2014-ben kereste meg a nagymultú BEAC vezetőségét azzal a szándékkal, hogy vállalják az együttes akkori jogi hátterét. Az egyesület tárt karokkal fogadta a frizbiseket és a kezdeményezést, így lehetővé vált hazai Ultimate frizbi versenyrendszerbe történő becsatlakozás. A Budapesti Egyetemi Atlétikai Club Sportegyesület  még ugyanebben az évben kezdeményezte felvételét a Magyar Repülő Korong Szövetségbe.  Az első években a Magyar Egyetemi - Főiskolai Országos Bajnokság sportági versenyein vett részt az együttes. Néhány játékos meghívást kapott más klubokhoz, illetve többen eljutottak nemzetközi versenyekre is.
2017-ben hatodikként zárt az ELTE egyetemi válogatottja az Ultimate frizbi MEFOB-on! Pár évnyi mélyálom után, 2020. őszétől várják az újabb áttörést. Az ELTE-n ugyanis újraindul a testnevelő tanárképzés, és az Ultimate frizbi bekerül a tantervbe – egyelőre választható tantárgyként. Így várhatóan ismét lesz MEFOB csapata az egyesületnek. Nem titkolt céljuk, hogy pár éven belül csatlakozzanak a felnőtt nagypályás ultimate nemzeti bajnokság küzdelmeihez is. Barna Zsófia klubvezető vár minden frizbizni vágyó érdeklődőt a  Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címen.

Budapest Heroes Sportegyesület

A Budapest Heroes Sportegyesületet 2016-ban alapították korábban magasabb osztályban játszó kézilabdázók azzal a céllal, hogy lehetőséget biztosítsanak felnőtteknek a rendszeres edzésre és versenyzési lehetőségre. Két szakosztályban folyik a munka. Az egyik a repülő korong sportágakat tömörítő Heroes Flying Disc szakosztály Ultimate és Freestyle disc sportágakkal. Az ultimate frizbi sportágban egyszerre van jelen női, férfi és vegyes mezőny. A szakosztályban a vegye divízió került kialakításra. Így a legkisebb kortól kezdődően már a mixed játékos képzésére, a mixed játékstílus kialakítására törekednek. Az egyesület elkötelezett abban, hogy mindenkinek lehetőséget nyújtson a sportolásra. Ebből a szellemiségből ered a csapat jelmondata is: „play it like us” – játssz úgy, mint mi. Ez azt jelenti, hogy mindenki egyenlő, mindenkinek megadják az esélyt és a fair playt szem előtt tartva, de mindig a győzelemre törekednek. Öt korosztályban, 50 ultimate frizbi játékosa van az egyesületnek. A 2019-es United World Gamesre a magyar válogatottakban összesen 15 Heroes-os gyerek szerepelt. Szintén ebben az évben a wroclawi junior Európa-bajnokságon 15 játékosuk vett részt. Közülük heten ezüstérmet szereztek a lány válogatott tagjaiként. Az elmúlt évek során játékosaik több diákolimpiai bajnoki címet, illetve dobogós helyezéseket értek el iskolájukat képviselve, más-más korosztályokban.
A Heroes Flying Disc többszörös utánpótlás magyar kupa és magyar bajnok is. Bár a legidősebb játékos is csak 2001-es születésű, rendszeresen a felnőtt mezőnyben méretik meg tudásunkat. A szakosztály a magyar utánpótlás válogatottak gerincét adva járul hozzá a sikeres kontinensviadalokhoz.  2020-ban együttműködést kötöttek a Riverside csapatával így még több játékosuk szerepelhet a Nemzeti Ultimate Bajnokságban.
Játékosaik nem csak budapestiek, hanem sokan jönnek hozzájuk az agglomerációból is. A csapat jelen van a legfelkapottabb közösségi oldalakon: Instagram:@heroesfd; Tiktok: @heroesfd;  Facebook: https://www.facebook.com/heroesflyingdisc/. Az egyesület elérhető az Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címen és heroesfd.hu weboldalon.

Óbudai Repülő Korong Sportegyesület

Az Óbudai Repülő Korong Sportegyesület (Óbuda Ultimate Team) 2014-ben alakult. A csapat összetételét, játékos állományát eleinte egyetlen óbudai intézmény, a III. kerületi Fodros Általános Iskola adta. Az évek során mintegy 150 igazolt játékos versenyzett az egyesületben. Kifejezetten mixed csapat lévén a fiúk-lányok aránya megközelítőleg 50-50 százalékos megoszlású. A csapat az elmúlt években sorra felállhatott a dobogó valamely fokára a különböző korcsoportos országos bajnokságokon szabadtéren és teremben egyaránt (U11, U13, U15). Mivel egy közoktatási intézmény szolgáltatta a tagokat, így több iskolai versenyen is részt vett a csapat. Az Országos Diákolimpiát háromszor nyerte meg és többször végzett dobogón (III. és IV. korcsoport), emellett több szövetség által iskoláknak rendezett versenyen szerepelt, ahol érmeket is szerzett (Suli Frizbi Kupa, BUBI). A világbajnokságra és Európa-bajnokságra készülő korosztályos válogatott keretben az egyesület több játékosa is szerepel. A hazai utánpótlás országos versenyeken a szakvezetés a dobogó valamelyik fokának megszerzését tűzte ki célul, hangsúlyt fektetve az utánpótlás nevelésre. 2019 derekán a korábbi többszörös felnőtt országos bajnok MUFA RKSE (Európában is ismert nevén: Hallodigaz-e?) kivonulni készült Budapestről, ezért a két egyesület összeolvadt és OUT néven folytatta a karrierjét. A presztízsmunkát immáron egy csapatként végezve nem titkolt cél, hogy a 2020. évi Well Travel Nemzeti Bajnokságot veretlenül nyerje meg a felnőtt csapat, kiegészülve több korosztályos játékossal.A magyar utánpótlás válogatott mellett a felnőtt válogatott gerincét is az Óbuda Repülő Korong Sportegyesület adja. A 28 fős bő keretben 12 játékosa szerepel. A nemzeti bajnokság mellett a csapat több külföldi nemzetközi verseny résztvevője is. Ezeken rendre a legjobb helyezések eléréséért küzd. Az Óbuda Ultimate Team középtávú  célja utolérni az európai élmezőnyt és biztosítani helyüket a legjobbak között. Go OUT! Az egyesület elérhető az Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címen, a +36-30-477-3883-as telefonszámon (Paksai Márton), a  https://www.facebook.com/obudaultimate valamint a https://instagram.com/obudaultimate oldalon.

MUFA Repülő Korong Sportegyesület

2013-ban került bejegyzésre az egyesület azzal a céllal, hogy a korábbi szabadidősport jellegű frizbi klubokkal szemben az első versenysport alapú szervezetté váljanak. Ennek megfelelően az SE évről évre újabb projekteket visz véghez, az éppen aktuális hazai Ultimate állapotokhoz képest. 2015-ig a Testnevelési Egyetem és egy-két középiskola hallgatói/diákjai között toboroztak és a hazai bajnokság mellett a nemzetközi versenyeken is az eredményesség volt a fő céljuk. 2016-tól országos szinten hirdették meg a pedagógus-továbbképzésüket, melyet az elmúlt 4 évben több, mint 500 testnevelő végzett el! 2019 végén (négy bajnoki cím után) a versenysport orientált felnőtt keretet teljes egészében átengedték egy új egyesületnek, mert újabb projekt került a fókuszukba: 2020-tól a szakmai céljuk az akadémiai rendszer kiépítése az ország több pontján. Emellett a felnőtt bajnokságban, a Well Travel Ligában azoknak a testnevelő tanároknak nyújtanak játéklehetőséget, akik saját iskoláikban már rendelkeznek utánpótlás csapatokkal, de sportági múltjuk nincs, viszont szeretnének versenytapasztalatokat szerezni és összetettebb taktikai elemeket megtanulni. Ezek a "Csapattársak" egy-egy diákjukat is tudják versenyeztetni a felnőtt mezőnyben. Reményeik szerint így a szezon végére olyan rutint és önbizalmat kölcsönözhetnek a testnevelőknek, mellyel egy-két éven belül már saját "Diákcsapataikat" tudják nevezni a korosztályos és akár a felnőtt bajnokságba. Jelenleg Szigetszentmiklós, Mende, a XIV. és a XVIII. kerület egy-egy testnevelője (és diákjaik) él ezzel a lehetőséggel. A csapat fantázianeve: ANTT. Aki nem tudja, tanítja. Az egyesület elérhető  az  Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címen.

Kanyon Disc Golf Sport Egyesület

A 2014-ben megalakult Kanyon DGSE Magyarország egyetlen, kifejezetten a disc golf sportág köré szerveződött sportegyesülete. Az egyesület célja a disc golf sportág hazai megismertetése, bevezetése a köztudatba, így minden tevékenysége túlmutat egy egyesület tevékenységén, hiszen bármilyen bemutatót, hazai vagy nemzetközi versenyt szervez az már azonnal összefolyik a sportág országos szintű tevékenységével is. Tekintettel arra, hogy a disc golf egy egyéni sportág,  sportolóik - szabadidős és versenysportolók egyaránt - legtöbbször saját maguk, vagy kiscsoportos módon edzenek, gyakorolnak. Az egyesület felvállalta, hogy ezeknek a tevékenységeknek a hátterét megteremtse. Emiatt fontos missziója a Kanyon DGSE-nek disc golf pályák létrehozása és üzemeltetése valamint házi és lokális versenyek szervezése valamint éves szinten 2-3 nagyobb nemzetközi verseny megszervezésére. A csoportos edzések, gyakorlások, eszközbeszerzések inkább az egyesület tagjainak saját kezdeményezésein keresztül valósulnak meg. Az egyesület tagjai között egyaránt megtalálhatók a disc golfot magas szinten űző játékosok és a teljesen kezdők akik most ismerkednek a sportág alapjaival, a pályával és a szabályokkal. A Kanyon Disc  Golf  Sport Egyesület minden érdeklődőt vár  aki meg szeretné ismerni ezt a Magyarországon még kevésbé népszerű sportot amely mind versenysportnak, mind szabadidős tevékenységnek egyaránt szórakoztató.Jelentkezni és érdeklődni az egyesület vezetőjénél, Hatvani Dánielnél lehet a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címen.