Újraindult a frizbiélet a járvány után

Június 10-én került megrendezésre az első MRKSZ verseny a koronavírus okozta járványintézkedéseket követően.

Jelképesnek is tekinthetjük, hogy egy ingyenes iskolai versennyel indítottuk újra a hazai Ultimate életet.

A Diákolimpia felső utasításra történt törlését követően mindenképpen szerettünk volna lehetőséget kínálni az általános és középiskolásoknak, hogy még a tanév vége előtt alkalmuk legyen versenyezni. Az Iskolás Ultimate Kupa kiírására végül 11 iskolai csapat nevezett 4 divízióban - és 3 versenyen kívüli egyesületi csapat csatlakozott hozzájuk.

Ezúttal - talán? - nem is az eredmények voltak fontosak, hanem hogy a több hónapos "bezártság" után végre mozoghattak és játszhattak egy jót a fiatalok. Ezzel együtt néhány igen izgalmas és színvonalas mérkőzést is láthattak a szülők és csapatkísérők.

Nem utolsó sorban Hamar László szövetségi edző kellemes gondjait is növelték jónéhányan, hiszen a jövő évi U17-es Európa-bajnokságra augusztusban kezdi meg felkészülését Mixed válogatottunk - és bizony az IUK-n sok ügyes lány és fiú "jelentkezett be" a keretbe, akik közül biztosan nehéz lesz kiválasztani a végleges csapatot.

Kellemes nyári szünetet kíváunk a diákoknak, az egyesületi versenyzőknek pedig most indul az igazi főszezon. A soha nem látott sűrűségű versenynaptárunkról hamarosan külön cikkel jelentkezünk.

Jó Szelet!

Iskolás Ultimate Kupa eredmények. Budapest, Goldball Sporttelep, 2020. 06.10.