Évzárás és tervezés

Az óévet december 28-án búcsúztatta szövetségünk egy ünnepélyes díjátadóval egybekötött közgyűlésen, s egyben a 2020. évi terveket is felvázolta az elnökség.

Rendkívül sikeres esztendőt zártunk 2019-ben, melyből a szövetség elnöke öt eredményt ragadott ki beszámolójában. A hazai ernyőszervezetek általi elismerést is kiváltó felnőtt EB rendezés és a World Urban Games multisport világversenyen való közreműködés; a MOB Fair-Play trófea; és az U20mixed valamint U17lány válogatott EB szereplése (előbbi 4. utóbbi 2. helyezést ért el) mellett a Nemzeti Bajnokság megszervezése volt az a mérföldkő, mely a jövőre nézve új szintre emelte a hazai repülő korong sport presztízsét.

Az Ultimate NB I immár piaci marketing értékké vált, amit az is mutat, hogy a 2020. évi szezont névadó szponzorként támogatja a Well Travel utazási iroda. Ráadásul a 2020. évi Well Travel Liga - Ultimate NB I versenysorozatra hét csapat adta le nevezését, s a résztvevők számának növekedése egyértelműen pozitív visszajelzés a tagság részéről.

"A hazai rendezésű világversenyek és a juniorok szenzációs EB szereplése egyértelműen ráirányította a figyelmet a sportágra és szövetségünkre. Részben ezt támasztja alá a MOB Fair-Play trófea, melynek elnyerése óriási megtiszteltetés számunkra. Az idei sikereket amolyan ugródeszkának tekintjük, szeretnénk még nagyobb hangsúlyt fektetni az utánpótlás nevelésre és a kiválasztási rendszerünkre. Ennek megfelelően alakítottuk át a junior nemzeti bajnoki rendszerünket, melyben jövőre már U18, U17, U15 és U13 korosztályban is versenyeztetjük az egyesületi csapatokat. Míg a felnőtt NB I, a Well Travel Liga egyrészt a sportág hazai "kirakat" sorozata lesz, másrészt a felnőtt és U20 Világbajnokságra készülő kerettagok legfontosabb felkészülési és válogatási terepe. Összegezve nagyon büszkék és elégedettek vagyunk a 2019-es évvel, de nem dőlünk hátra, az eddig elért eredményekre olyan felelősségként tekintünk, mely egy még sikeresebb 2020-as év alapját kell jelentse." - fogalmazott Erdősi Zoltán.

Az új tagok (Sportsziget - Szigetszentmiklós; Mendei LSE - Mende) köszöntését követően a Well Travel Liga nyilvános sorsolása is megtörtént, a 14 fordulós bajnokság menetrendjét a https://www.facebook.com/welltravelliga/ oldalon tekintheti meg a nagyérdemű. Az egész szezon során itt lesznek elérhetők a legfrissebb hírek, eredmények, statisztikák.

Minden kedves követőnknek sportolásban gazdag új évtizedet és Jó Szelet kívánunk!