MOB FAIR PLAY DÍJ!

A "Frizbi hazatért!"

A Magyar Olimpiai Bizottság Fair Play Bizottsága 2019-ben immár 52. alkalommal díjazta a magyar sportélet legkiemelkedőbb sportemberi teljesítményeit. Az eseti fair play cselekedetek mellett életműdíjakat és a sportszerűség intézményes népszerűsítését ismeri el a testület évről évre. A legrangosabb hazai fair play elismerés nimbuszát mi sem mutatja jobban, mint a Fair Play Bizottság összetétele: több olimpiai és világbajnok sportoló, sportvezetők, sportújságírók, a bizottság elnöke Dr. Kamuti Jenő! 

A 2018. évi díjazottak közé választotta a Bizottság a Magyar Repülő Korong Országos Sportági Szakszövetséget! A díj átadására 2019. november 21-én került sor a DUNA Arénában. A díjátadó gálán, melynek házigazdája olimpiai bajnok ökölvívónk, Kovács "Kokó" István volt, jelen volt többek között Kulcsár Krisztián MOB elnök is. Az idei évben 16 díjazott csatlakozott a MOB Fair Play díjasokhoz. (A teljesség igénye nélkül megemlítjük, hogy együtt találtattunk méltónak a díjra Göröcs János labdarúgó legendával, Köpf Károly sportvezetővel, vagy éppen Dr. Juhász Árpád műsorvezetővel.)

Szövetségünket Erdősi Zoltán elnök képviselte a rendezvényen, aki Dr. Mészáros Jánostól, a Nemzeti Versenysport Szövetség elnökétől és Holló Viktóriától az NVESZ főkoordinátorától vette át a Diplomát és Emlékérmet. A laudálást szintén Holló Viktóriának köszönhetjük, aki a színpadon elmondta, hogy "a frizbi hazatért", hiszen a bíró nélküli sportcsaládnak és annak ernyőszervezetének nem is lehetne másutt az otthona, mint a MOB Fair Play díjasok társaságában.

A hála és a megtiszteltetés szavak mellett a felelősség az első, mely a díj kapcsán eszünkbe jut. Egy ekkora elismerésnek nem csak a múltban, de a jövőben is meg kell felelnünk. Egy lángnak tekintjük a MOB Fair Play díjat és a mögötte lévő eszmét. Lángnak, melyet őriznünk kell, és megosztanunk minél több sportbaráttal. Ennek megfelelően elnökségünk november 21-ét (a díj hivatalos átadásának napját) a "Magyar Repülő Korong Napjának" hirdette ki határozatában. S terveink szerint 2020. november 21-vel kezdődően minden esztendőben ezen a napon díjazzuk majd a repülő korong sportokért tevékenykedő sportembereket.