1. Magyar Kupa több száz résztvevővel

Október 19-én első alkalommal hirdette meg szövetségünk a Magyar Kupa versenyt két sportágban.

Az Ultimate mellett a Freestyle legjobbjai (legbátrabbjai) mérhették össze tudásukat.

Minden várakozást felülmúlva, 28 csapat nevezett az U11, U13, U15, U17 és felnőtt korosztályban Ultimate sportágban,

valamint U18-ban páros, U15-ben egyéni verseny került lebonyolításra Freestyle-ban. A Budapest II. kerületi Pokorny Sporttelep-en több mint 250 sportoló vett részt a Magyar Kupán, melynek a szervezők az Egy Nap Korong elnevezést adták. Utólag kijelenthetjük, hogy telitalálatként, hiszen a gyönyörű napsütéses őszi szombaton minden a repülő korong körül forgott.

A korosztályos csapatoknál nagy örömünkre szolgált, hogy olyan iskolai csapatok is megmérették magukat (Városligeti, Szsztmiklósi József Attila, Biatorbágy, Szob) melyek éppen most kacérkodnak az egyesület-alapítással és az MRKSZ tagsággal. S fel is vették a versenyt a "rutinos" csapatokkal (Glaviators, Hegedűs, Fodros, Heroes, Up&Fly).

A Freestye verseny meghirdetése önmagában egy nagy ugrás, hiszen korábban hazánkban utánpótlás szinten ilyen még nem volt. Stummer Julcsi és Katona Karina egyéniben mutatta be, hogy nem lehet túl korán kezdeni a sportágat. Míg Takács Luca és Csillag Ábel páros produkciója egy hosszú út első lépése is lehet, melynek végén a 2021-es WUG szereplés várhat Rájuk.

A felnőtt Kupa döntőt a női és a férfi divízióban is a győri Up&Fly vívta a fővárosi MUFA ellen. S mindkét meccs a papírformának megfelelően alakult. A fiúknál a jóval rutinosabb (és idősebb) MUFA magabiztosan nyert 14:3 arányban, míg a lányoknál döntő ponttal zárult a mérkőzés! A két lánycsapat színvonalas játékával óriási izgalmak is párosultak. Az első pontot a MUFA szerezte, ám a győri lányok gyorsan fordítottak, és szembeszeles ponttal elléptek 3:1-re. A meccs 90%-át végig is vezették, hol 1, hol 2 pont különbséggel. Ám a fővárosiak óriásit hajráztak, és 6:7-ról 9:7-re alakították a mérkőzés állását a hajrára. De az Up&Fly sem esett össze, és Luka Vilmos tanítványai 10:10-nél hátszéllel támadhattak a győzelemért. A zónában kétszer is ejtettek meccslabdát, így a Csanády Bogár vezényelte MUFA támadhatott a győzelemért, és el is jutottak a győri zónába. Ahol az utolsó passzt a győri Halász Julcsi vetődve védekezte le, így a felnőtt nélkül! felálló Rába-partiak ismét kaptak egy esélyt. S ezzel már éltek! Behúzták a 11. pontjukat, és ezzel Ők nyertek az első felnőtt női Magyar Kupát!

2019. október 19. Bp, Pokorny Sporttelep, Magyar Kupa

Ultimate

U11 mixed:

1. Szigetszentmiklós

2. Biatorbágy

3. BP Heroes

U13 mixed:

1. Heroes FD II.

2. Heroes FD I.

3. Szigetszentmiklós

4. Biatorbágy

5. Fodros

6. Hegedűs

7. (vk.) Városligeti

U15 mixed:

1. HFD nb1bt

2. Heroes FD

3. Glaviators

4. Városligeti

5. Szigetszentmiklós

6. Fodros

U17 Fiú:

1. Szob

U17 mixed:

1. Heroes FD

2. Up&Fly

3. MUFA

4. Szigetszentmiklós

5 (vk.) Szob

Felnőtt ffi:

1. MUFA

2. Up&Fly

Felnőtt női:

1. Up&Fly

2. MUFA

Freestyle

U15 egyéni:

1. Katona Karina és Stummer Julcsi megosztva!

U18 vegyes páros:

1. Takács Luca és Csillag Ábel

A gyerekek és szülők mellett külön köszönet a felkészítő testnevelő-edzőknek! Antalffy Ágnes, Kira Violetta, Ádám Krisztián, Bodnár Mihály, Brunovszky Dávid, Hamar László, Harsányi Jonatán, Kirmer Dániel, Laszák Zoltán, Luka Vilmos, Paksai Márton, Szalóky Ádám, KÖSZÖNJÜK!