2021.07.27. ma7.sk - Magyarország rendezi a Közép-európai Disc Golf Bajnokságot

Közép-európai disc golf bajnokság Szarvason

A Magyar Repülő Korong Szövetség Disc Golf Bizottsága 2021 július 29-e és augusztus 1-e között rendezi meg a Közép-európai Disc Golf Bajnokságot a Szarvasi Arborétum területén - tudtuk meg a szerkesztőségünkhöz eljuttatott sajtóközleményből.

A CEDGC egy 7 közép-európai disc golfos ország (Ausztria, Csehország, Horvátország, Lengyelország, Szlovákia, Szlovénia és Magyarország) közös kezdeményezéseként létrejött versenysorozat. A versenynek  összetett kvalifikációs kritériumai vannak, minden évben a 7 ország legjobb sportolóit hozza össze egy seregszemlére. A rendező ország minden évben más. Pályázati rendszeren keresztül dől el, hogy melyik évben ki rendezheti a bajnokságot. A jogokat 2020-ra Magyarország nyerte el.

A koronavírus-járvány miatt az esemény egy évvel csúszott, így 2021-ben az elmaradt verseny lesz pótolva. Öröm az ürömben, hogy a szokásos 2 napos esemény helyett, most egy 3 napos versenyt rendezhetünk.

A Közép-európai Disc Golf Bajnokságon 5 nem és életkor alapján  megkülönböztetett kategóriában mérik össze a versenyzők a tudásukat. A 18 éven aluliaknál lányok és fiúk, a 18 év feletti ún. nyílt kategóriában szintén nők és férfiak, és a 40 év feletti "masters" kategóriában férfi mezőny fog a trófeákért küzdeni. Az idén több mint 125 résztvevője lesz a versenynek és az alapító országokon kívül Szerbia is képviselteti magát 5 játékossal. A versenyzők mindennap egy kört játszanak. A verseny hivatalos weblapja:  cedgc2021.com.

A disc golf sportág és a Szarvasi Arborétum kapcsolata 2018-ban kezdődött.

Az Arborétum azért került a sportág látókörébe, mert a park disc golfos szempontból tökéletes adottságokkal rendelkezik ahhoz, hogy egy színvonalas és kihívásokkal teli disc golf pályát lehessen kialakítani benne. Hatalmas területei vannak, számos terep akadállyal rendelkezik és még a nagyon népszerű napokon is elférnek egymás mellett a látogatók és a sportolók. Az első kísérleti év tapasztalatai alapján az Arborétum és a disc golf sportág kapcsolata folytatódott, és azóta a park már két országos bajnokságnak is otthont adott. 

A  teljes bejegyzés itt olvasható: https://ma7.sk/egyeni-sportok/kozep-europai-disc-golf-bajnoksag-szarvason