Hajrába fordult az EB szervezés

Egy hónappal az Európa-bajnokság kezdete előtt szinte minden részlet a helyére került szervezési oldalról.

A 2019. június 29-től július 6-ig tartó kontinensviadalon 20férfi, 19vegyes és 15női válogatott vesz részt Győrben. A gyirmóti Alcufer Sportkomplexumban 14, a ménfőcsnakisportpályán további 2 Ultimate frizbi pálya várja a játékosokat és nézőket.

A magyar válogatott Mixed divízióban szerepel, a szakvezetés a középső harmadba jutást tűzte ki célul a fiatal csapatnak, vagyis a 12. helyezést célozza meg a mindössze 19év átlagéletkorú huszonnégy fős keretünk. (Az ellenfelek átlagéletkora 26 év, az edzői stáb tartja magát a 2016-ban kitűzött tervekhez, és 2023-ra készül az élmezőnybe.)

A szervezés időarányos állapotával olyannyira elégedett az európai szövetség, hogy már most felvetette a 2021. évi junior Európa-bajnokság rendezésének lehetőségét a magyar szövetség számára!

A szervező bizottság számos kiegészítő programmal (Chill-out zóna, gyerekprogramok, Decathlon sportpályák, IWI workshopok stb.) és prominens személyekkel készül az EB-re. A verseny hivatalos dala a Margaret Island Bolyongó című zenéje, a megnyitó házigazdája Csisztu Zsuzsa a Magyar Sportújságírók Szövetségének alelnöke lesz, az eseményt Borkai Zsolt Polgármester és Andrea Furlan, az Európai Ultimate Szövetsége elnöke nyitja meg!

Az idei év legnagyobb hazai csapatsport világversenyének legfontosabb eredményeként azt tekintené a Magyar Repülő Korong Szövetség, ha az Ultimate frizbi sportágat széles körben megismerné a magyar társadalom, és több ezer fiatal kezdené meg sportági karrierjét az EB után. Utobbi céllal a 2019. június 29-én 13:30-kor kezdődő megnyitóra kilátogató tizennyolc év alatti szurkolók egy-egy versenyfrizbit kapnak ajándékba!

Az ingyenes regisztrációt itt lehet elvégezni: http://euc2019.ultimatecentral.com/hu_hu/register