A Nemzeti Versenysport Szövetség 2019. január 23-án hagyományteremtő szándékkal rendezte meg Sport és diplomácia elnevezésű ünnepi műsorát a patinás New York Palace Hotel dísztermében. Az eseményen első ízben adták át a Nemzetközi Sportkapcsolatok Díját, és a hazánkban működő nagykövetségek, konzulátusok képviselőinek nyújtották át a 2019. évi legnagyobb NVESZ sporteseményeket tartalmazó naptárt. A rendezvény díszvendége volt Dr.Szabó Tünde sportért felelős államtitkár és Iglói-Nagy István, a Külgazdasági és Külügyminisztérium sportdiplomácia főosztály vezetője. 

Szövetségünk számára azért volt kiemelten fontos az esemény, mert az idei esztendőben a Nemzeti Versenysport Szövetség közösségéhez tartozó sportágak között az Ultimate frizbi Európa-bajnokság lesz a legnagyobb versenyzői létszámú sportági világverseny. Ennek megfelelően a nemzetközi rendezvényen is kiemelték a nyári EB-nk jelentőségét. Szövetségünket Paksai Márton főtitkár képviselte a nagy médianyilvánosságot is kapott ünnepélyes fogadáson. 

Balról jobbra: Dr. Zopcsák László MRKSZ ET elnök; Iglói-Nagy István Sportdiplomácia főosztály vezető, KKM; Dr. Mészáros János NVESZ elnök; Paksai Márton MRKSZ főtitkár; Bóné Zoltán NVESZ főtitkár