Két éve kezdődött meg szövetségünk átfogó utánpótlás programja. Ennek keretében pedagógus továbbképzéseket szerveztünk és szervezünk Ultimate frizbi sportágban, Diákolimpia és MEFOB versenyeket rendezünk, és támogatást nyújtunk a kiemelkedő utánpótlás programot végző tag egyesületeinknek.

A 2016 januárjában megkezdett munkánk elismerésének is tekinthető, hogy 2017. márciusában az elnökségbe azokat a szakembereket választotta be a Közgyűlés, akik ennek az „U-projektnek” a vezetői voltak a kezdetektől.

Az idei év januárjának utolsó vasárnapján újabb mérföldkőhöz érkezett az utánpótlás program. Mindez ideáig ugyanis kizárólag a felnőtt mixed divízióban tartott fenn állandó jelleggel nemzeti válogatottat és szövetségi kapitányi posztot szövetségünk. 2018 februárjától azonban U17 korosztályban lány és fiú válogatott keret felállítását és mindkét divízióban szövetségi edzői posztok meghirdetését tervezzük. Ennek első lépéseként 2018. január 28-án egy „válogatott toborzást” tartottak szakembereink a 2002-ben és később született fiatalok számára. A rendezvényre elsősorban testnevelők ajánlásai alapján érkeztek a lelkes gyerekek. A cél annak felmérése volt, hogy időszerű-e az elnökség elhatározása, s valóban van-e olyan mélységű és minőségű merítésre lehetőség hazánkban, mely minimális feltétele a „Korosztályos nemzeti válogatott” keretek meghirdetésének.

A budapesti VASAS labdarúgópályáján 23 lány és 29 fiú jelent meg a toborzáson, akik mintegy három órán keresztül bizonyíthatták rátermettségüket, főként edzőmérkőzés jellegű játékok során. A látottak meggyőzték a szakvezetést arról, hogy mindkét divízióban érdemes a jövőben válogatottról gondoskodni! Sőt, a lányok esetében már ez az első alkalom is biztosítékul szolgál, hogy reális döntés a célirányos felkészülés megtervezése a 2019. évi korosztályos Európa Bajnokságra.

 A válogatott toborzót követően az Elnökség kihirdeti a sportági korosztályos válogatott rendszer személyi és logisztikai részleteit, majd a megbízott szövetségi edzők legkésőbb 2018. február 15-ig elkészítik szakmai terveiket. Ezt követően az Elnökség február 20-ig bezárólag publikálja az elfogadott szakmai programot.

A fiatalok fegyelmezetten és lelkesen követték Paksai Márton utasításait, aki az Utánpótlás válogatottak koordinálásáért felelős elnökségi megbízott lesz 2018 februárjától.

 

Személyi apparátus:

Utánpótlás válogatottak koordinálásáért felelős megbízott:

Paksai Márton

U17 lány szövetségi edzők:

Barna Zsófia, Csanády Bogár, Hamar László

U17 fiú szövetségi edzők:

- pályáztatás alatt

 

Válogatott keretek:

U17 lányok (március 25-ig):

Pasztendorf Panka, Csepi Niki, Kollár-Nagy Melinda, Varga Vivien (Móricz, Győr), Takács Késa, Pálmafy Fanni, Paksai Luca (ÓRKSE, Óbuda), Takács Luca, Reményi Erzsébet (Heroes, Óbuda), Kovács Dóra, Sindelberger Laura, Farkas Vera, Bécsi Fanni (Rozgonyi, Nagykanizsa), Oláh Dóri, Farkas Anita (MUFA, Budapest), Szigyártó Andrea, Bajnok Dóra, Lőwy Petra, Rácz Panna (Harrer, Óbuda), Tromposch Gyöngyvér, Páncél Petra (Hajós, Gödöllő), Oláh Ágnes, Gombos Nóra (Debrecen)

U17 fiúk: hamarosan...