Ultimate MEFOB, immár nagypályán!

Az idei év több területen is "lépésváltást" hoz a hazai repülő korong életbe.

Korábban beszámoltunk róla, hogy a felnőtt bajnokság idén rájátszással zárul, míg az U15-ösök is 7:7 elleni bajnoki mérkőzéseket vívnak.

S mostanra hivatalossá vált, hogy a MEFOB is nagypályás, 7:7 elleni Mixed Ultimate versenyt jelent az idei évtől!

Az elmúlt években az egyetemisták versenye egyre népesebbé és színvonalasabbá vált, de ez csak az egyik oka a változtatásnak...

Talán már kevesen emlékeznek, hogy nyolc évvel ezelőtt még teremben játszották az egyetemek 5fős csapatai az első bajnokságot a Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség égisze alatt. (Nem akármilyen körülmények között, az akkor frissen átadott Tüskecsarnokban a BME nyert.) Míg 2020-ban a járvány ellenére is közel 100 hallgató kergette a korongot a Semmelweis Egyetem füves pályáján, közel profi színvonalon. Ahonnan is a dobogós csapatok bármelyike (Corvinus, TE, DE volt a sorrend) nyugodtan nevezhetne egy Nyugat-európai kispályás mixed versenyre is.

Szövetségünk erre (is) reflektálandó úgy döntött, hogy 2021-ben már 7:7 elleni Mixed mérkőzésekkel írja ki a MEFOB versenyrendszerét. Ezzel egyszersmind egy hatalmas projekt első lépését is megtesszük. Szövetségünk ugyanis megkezdte az egyeztetéseket a 2024. évi Európai Egyetemi Játékok szervezőivel. A cél egyértelmű: a két évente megrendezésre kerülő multisport kontinensviadalra első alkalommal éppen hazánkban juttatnánk el az Ultimate sportágat!

Ezen nemes (sporttörténelmi) cél érdekében a hazai egyetemi sportági bázist mind méreteiben, mind színvonalában szeretnénk tovább erősíteni, s ehhez időszerű a nagypályás szabályok bevezetése a MEFOB-on.

További lépések ezen az úton, hogy a versenyt igyekszünk mostantól minden évben újabb helyszínre szervezni. Ennek megfelelően 2021-ben Győr, míg 2022-ben valószínűleg Debrecen ad otthont a nagypályás Mixed Ultimate MEFOB versenyeinek.

A távlati célt szem előtt tartva sikeres felkészülést kívánunk az egyetemi hallgatóknak az idei versenyre:

2021. június 10. Csütörtök. Győr, Széchenyi Egyetem:

Mixed Ultimate (nagypályás, 7:7) MEFOB!

AKI SZEGÉNY NE TANULJON TOVÁBB GYŐRBEN? Magánegyetemmé válhat a Széchenyi  István Egyetem - Boldogulj Győrben