Ez már egy új dimenzió

Soha nem látott színvonalú és jelentőségű sportági rendezvényre kerül sor január utolsó hétvégéjén hazánkban.

A V4+ Ultimate Liga első szezonjának döntőjét szövetségünk egybekötötte az U17 válogatott seregszemlével. A döntést visszaigazolni látszik, hogy a legmagasabb szintű hazai sportirányítás is felfigyelt az eseményre.

A visegrádi országok legjobb felnőtt mixed Ultimate klubcsapatait tömörítő versenysorozatot éppen egy éve hívta életre egy-egy szlovák és magyar egyesület, valamint a lengyel és a cseh sportági szövetség. Az első szezon két fordulós alapszakaszában 11 csapat kűzdött meg a pontokért és a döntőbe jutásért. A Rájátszásra Budapesten kerül sor a január 27-28-i hétvégén. Az alapszakaszban legjobban teljesítő hét klubcsapat vehet részt a Fináléban. 2-2 szlovák, cseh és lengyel alakulat mellett hazánkat a Hallodigaz-e? képviseli. Akár egy győzelem is bravúrt jelentene, hiszen mind a hat ellenfélről elmondható, hogy már részt vett - többek között - az Európa Kupa Döntőn, ami a hazai kluboknak egyelőre csak álom (az idei évben érte el magyar csapat a legjobb eredményt az Európa Kupa selejtezőjén: a Hallodigaz-e? 5. lett, a LOL 9., de sajnos csak az első három jutott tovább).

Az esélylatolgatás fölösleges is, annyi biztos, hogy szombaton 8-20 és vasárnap 8-16 között a legmagasabb szintű Ultimatet láthatja a nagyérdemű!

A V4+ sorozatról és a hétvégi versenyről bővebben: v4ultimateleague.com/hu

A Visegrádi Alap és a Külgazdasági és Külügyminisztérium által is támogatott sorozat alapító szervezetei mellé Szövetségünk is becsatlakozott, így lehetőség nyílt a program bővítésére is. S éltünk is ezzel a lehetőséggel, amikor meghirdettük az U17-es válogatottak első seregszemléjét. Mivel immár két éve rendületlenül és drasztikusan növekszik a hazai sportági utánpótlásbázis - elsősorban a testnevelőtovábbképzéseknek és a Diákoimpiáknak köszönhetően - a 2019. évi utánpótlás Európa Bajnokságra már egy ütőképes válogatott összeállítása a reális célkitűzés. Éppen ezért a 2002-ben és később született lányok és fiúk egy közel másfél éves felkészülésen és keretszűkítésen vehetnek részt, melynek első állomása a 28-án esedékes "próbajáték" lesz. Több mint félszáz fiatal -akiket edzőik, testnevelőik ajánlottak a fellépésre- bizonyíthatja vasárnap 16-19 óra között, hogy helye van a magyar U17-es válogatottban. A teljesség igénye nélkül, érkeznek gyerekek Győrből, Nagykanizsáról, Várpalotáról, Gyálról, Gyöngyösről, Gödöllőről és a fővárosból is...

A rendezvény a sportágak feletti szervezetek látókörébe is bekerült. Óriási megtiszteltetésben részesülünk, hiszen a vasárnapi V4+eredményhirdetésen díszvendégünkként közreműködő lesz Sárfalvi Péter Nemzeti Utánpótlás-nevelésért és Sportkapcsolatokért Felelős Helyettes Államtitkár, az EMMI Sportállamtitkárság képviseletében, valamint Bóné Zoltán, a Nemzeti Versenysport Szövetség főtitkára. Akik a felnőtt versenyt követően bepillantanak a fiatalok válogatójába is!

Bízunk benne, hogy ez a hétvége az egyéni és csapatsikereken túl a hazai sportági fejlődés fontos epizódjaként válik emlékezetessé, s a sportpolitika prominens szereplői is megtapasztalják, amit már többezer magyar iskolás tud: az Ultimate a harmadik évezred legjobb sportága!

 

Várunk tehát Minden kedves érdeklődőt január utolsó hétvégéjén a XIII. kerületi VASAS Sporttelepen, a Fáy utca 58. szám alatti sátras műfüves foci-, illetve FRIZBIpályán!

A belépés természetesen továbbra is díjtalan!

Hajrá magyarok! Hajrá fiatalok! Hajrá Ultimate!