• MOB Fair Play Díj 2019

Magyar Repülő Korong Szövetség

Hírek

Téli Terembajnokság 4. forduló

Tavaszi időjárás mellett, de még mindig teremben zajlik a versenyszezon.

Az U15-ös korcsoportban ezúttal már 6 csapat versenget. A Heroes ismét behúzta az első két helyet. Az OUT első csapata ismét dobogóra állt. Ellenben a Balassi immár két csapattal indult, s az első számú alakulata le is tudta győzni az OUT második sorát. Nagy izgalmak várhatók a nagypályás U15 bajnokságban. De ennél fontosabb, hogy még a járvány alatt is több mint félszáz gyerek űzi a korongot - nem is akármilyen színvonalú meccseken!

A felnőtteknél ezúttal a győriek távolmaradtak, és a MUFA is csak egy csapatot indított. Talán éppen ezért olyan presztízsmeccseket is láthatott volna a nagyérdemű - ha a járványügyi intézkedések nem zárnák ki a nézőket - amilyet idehaza csak ritkán.

A MUFA feltett szándéka volt, hogy legalább egyszer megveri a Heroest. S bizony most álltak ehhez a legközelebb. 4:4-es állásig teljesen meccsben voltak, úgy hogy szemmel láthatólag a Hősök is komolyan vették a derbit. Aztán Csillag Ábel összetörte a MUFA álmokat. A meccs félidejénél, egál állásnál, sokadik alkalommal tűnt úgy, hogy a MUFA védekezése gondot okoz Hamar Laci fiataljainak. Történt is, hogy egy keresztpassz elszállt Ábel feje felett, s a MUFA támadhat az 5:4-es vezetésért. Persze Csillag nem így gondolta, kiugrott a pályáról mintegy 2 méterre és visszahúzta a Greatest passzt, egyenesen Lőwy Pepa kezébe, a zónavonalra. Reméljük sikerült valakinek videóra venni! Ez a mozdulat mentálisan eldöntötte a mérkőzést, végül 12:6-ra a BPHSE megnyerte eddigi legszorosabb meccsét.

Ezt követően a Riverside készült hasonló elánnal a MUFA ellen. A cél itt is az volt, hogy egyszer legalább megverjék a nagy riválist. Első alkalommal a szezon során az edzőjük minden egyes pontot követően a pályán igazította el az 5 játékost. Óriási csata alakult ki: 2:0, 2:2, 4:2, 5:5, 6:5, 6:7, 8:7 is volt az eredményjelzőn a River szempontjból, majd 8:8-nál az universe pointtal a gödiek támadhattak a győzelemért. Rájuk nem minidg jellemző higgadtsággal el is jutottak a MUFA zónájába, ahol két támadójuk egymást zavarva ejtette el a meccskorongot. Az ellentámadást a MUFA nem hibázta el, Érsek Márk kezében landolt a győzelmet érő 9. pont. De ezzel a meccsel is mindkét fél, és minden szemtanú csak győztes lehetett.

TABELLA

1. Heroes 15pont

2. MUFA 11pont

3. Riverside 7pont

4. Up&Fly 3pont

TABELLA U15

1. Heroes 8pont

2. OUT 4pont 

3. Balassi 2pont

 

A TTB utolsó fordulójára március 14-én kerül sor!