Téli Terembajnokság 3. forduló

Február első vasárnapján a harmadik fordulót is lejátszották a terembajnokság csapatai.

A felnőtt mezőnyben megeleptés eredmény nem született, de a színvonal tovább nőtt.

Az Up&Fly játékán sokat javított a visszatérő Kollár-Nagy Melinda dobóteljesítménye - de a győriek továbbra is a nagy létszámú csapat forgatását és gyakorlását helyezték előtérbe.

A Riverside-nál egyértelműen figyelnek a lányok és a fiúk összhangjára a támadásoknál - ez már nem egy kétemberes csapat. Az ezüstderbin 10:9-re megszorongatták a MUFA-t.

A MUFA csapatában egyre nagyobb szerepet kapnak a győri egyetemisták már támadásban is, ezúttal a pontok többségét Ők szerezték a rutinrókákkal szemben. A Heroes ellen is 12percig partiban voltak.

A Heroes ezúttal sem mutatott hullámvölgyet, sőt a védekezésüket még komolyabban is vették mint az első két fordulóban.

Ha a következő két fordulóban is így fejlődnek a csapatok, akkor a nagypályás igencsak nehéz lesz az OUT-nak a veretlenség megőrzése...

A nap siker mégis az U15 versenye volt, végre a kicsik is egymásnak eshettek. Ráadásul a színvoalra itt sem lehetett panasz.

Bár a Heroes mindkét csapata felfelé kilógott, emelt fővel jöhettek le a pályáról az OUT-os és Balassis ellenfelek - hiszen ezt a Heroes U15-öt jó eséllyel egész Európában nem verné meg senki teremben jelenleg.

Az OUT is két csapattal kezdte meg a szezonját, s úgy tűnik nagy étvágya lesz a 12-13 éveseknek idén az U15-ös mezőnyben.

A Balassit Kovács Kriszta nagyon szépen felkészítette a versenyre, reméljük ez egy hosszú sikertörténet első lépése. Mivel a hatalmas játékoslétszám ellenére is egy csapatot indított még ezúttal a szakvezetés (pedagógiailag jó döntés, ha szabad megjegyezni), ez most az eredményesség rovására ment. Bár az egyik derbit így is 5:6 arányban vesztették csak el!

 

Két hét múlva folytatás!

TABELLA

1. Heroes 12pont

2. MUFA 9pont

3. Riverside 6pont

4. Up&Fly 3pont

TABELLA U15

1. Heroes 5pont

2. OUT 2pont 

3. Balassi 1pont