Well Travel Liga 2021

Idén már a harmadik szezon kezdődhet meg a Nemzeti Bajnokságban a felnőttek számára!

2019-ben öt egyesület nevezett, melyekből négy játszotta végig a bajnokságot. 2020-ban hét egyesület nevezett, melyekből hat játszotta le minden meccsét.

A PESE (Pécsi Egyetemisták) számára a lehető legrosszabb forgatókönyv valósult meg a koronavírus kapcsán. A teljes egyetemi sportélet leállt, így a Baranya megyeiek nem csak a tavalyi szezont, de a 2021-es Ligát is kénytelenek kihagyni. Szurkolunk Nekik a jövő évi visszatéréshez.

A tavalyi hat résztvevő mindegyike nevezett a WTL'21-be! S hetedikként csatlakozik a Sportsziget SE.

Bízunk benne, hogy idén mind a 42 mérközést sikerül lebonyolítani. Azonban az biztos, hogy a végső sorrendet ezt követően még nem fogjuk tudni. A szövetség vezetése ugyanis idén tovább növeli a hazai versenylehetőséget, és a nagy sikerű Ligakupa megtartása mellett a bajnokság 14 fordulóját egy alapszakasznak minősíti, melyet Rájátszás követ majd!

A Well Travel Liga szeptember végéig tart. Ezt követően az 5-7. helyezettek körmérkőzésen, míg az első 4 egy klasszikus FinalFour rájátszáson döntenek a végső bajnoki sorrendről.

Vagyis október 2-án a bajnokságban 4. helyen álló csapat számára is elérhető lesz a bajnoki cím. Míg az 5. helyen állónak is meg kell kűzdeni két ellenféllel a pozíciója megtartásáért.

Az esélylatolgatástól még eltekintünk (az átigazolási időszak után lesz igazán értelme jósolgatni), de annyi bizonyos, hogy 2021-ben még szeptemberben is lerághatja a körmeit a nagyérdemű. Illetve egész évben öldöklő kűzdelem fog folyni a négybe kerülésért - senki nem dőlhet hátra egy meccs erejéig sem!

A sorsolás lezajlott: érdemes a rangadókat bevésni a naptárakba!