UP! Ultimate Liga

Az idei év őszén indul útjára az UP! Ultimate Liga.

Mivel egyre több vidéki és fővárosi iskolában (és egyesületben) frizbiznek a legkülönbözőbb korosztályban a fiatalok, szövetségünk igyekszik mindenki számára elérhető versenylehetőségeket biztosítani. Első lépésként a Diákolimpia versenyeit bővítettük ki, s ennek megfelelően az idei tanévben már négy vidéki és egy fővárosi elődöntő fogja megelőzni az Országos Döntőt.

Image may contain: text

Emellett az Utánpótlás bajnokságot - mely eddig évente egy napba sűrűsödött - is kibővítettük. Az Országos Bajnokság mostantól egy Alapszakaszból és egy Rájátszásból tevődik össze. Az Alapszakasz négy fordulóból áll, melyekből kettő-kettő ősszel, illetve tavasszal kerül lebonyolításra. Külön kiemelendő, hogy a négy forduló az ország 7 különböző pontján egy időben zajlik, mivel az egyes régiók iskolái (és egyesületei) helyben mérkőzhetnek meg - ezzel is jelentősen csökkentve a kiadásokat!

A négy Alapszakasz forduló eredményei alapján kialakuló sorrend a 2018. júniusában megrendezésre kerülő Rájátszás kiemelését határozza majd meg. Vagyis a tanév alatt legaktívabb és legeredményesebb csapatok előnyösebb helyzetben várhatják a nagy döntőt. Mindazon által azok a (tanév során feltűnő) csapatok sem szenvednek hátrányt, amelyek nem tudnak még részt venni az UP! Ultimate Liga Alapszakaszának fordulóin, ugyanis a jövő nyári Rájátszáson való indulásnak nem feltétele az Alapszakaszban történő részvétel.

Bízunk benne, hogy az egyre több versenyzési lehetőség még közelebb hozza a diákokat az Ultimate frizbi versenysporthoz!

 A sorozatban szereplő korosztályok: U19, U17, U15, U13, U11 (Az iskolai versenyekből ismert korcsoportok szerint a VI-tól egészen a II. korcsoportig)!

Az UP! egyes fordulóinak eredményeit, illetve a versenyeken készülő fotókat, beszámolókat FB oldalunkon is megtekinthetik érdeklődőink: https://www.facebook.com/UPUltimateLiga/

 

Az egyes fordulók nevezési lapjai, illetve a versenykiírások letölthetők: Versenykiírások és nevezési lapok!