Magyar Repülő Korong Sportért díj 2019!

Mizsér Attila olimpiai bajnok, coach, sportvezető!

 

Szövetségünket 2019. november 21-én tüntette ki a Magyar Olimpiai Bizottság Fair Play Trófeával.

Akkor döntött úgy elnökségünk, hogy ezt a napot a Magyar Repülő Korong Sport napjának tekintjük, és minden évben ezen a napon egy személyt díjazunk az adott évben kifejtett tevékenységéért, mellyel a magyar repülő korong sportok népszerűsítését és/vagy sportdiplomáciai előmenetelét segíti.

Az első díjazott az elnökség egybehangzó döntése alapján Mizsér Attila olimpiai bajnok öttusázó!

Mizsér Attila 1988-ban nyert csapatban a szöuli olimpián, majd 1994-es visszavonulását követően a bankszektorban dolgozott. A sportéletbe a 2010-es években tért vissza, és immár nem "csak" az öttusa sportágát szolgálja munkájával. A 2024. évi Budapesti Olimpiai pályázat előkészítése volt a legkiemelkedőbb feladata a KKBK berkeiben. S azóta is számos olimpiai sportág és multisport esemény projektmunkáiban vett, vesz részt. Ezek közül az egyik legjelentősebb siker a 2019. szeptemberében lebonyolított World Urban Games, melynek budapesti megrendezése óriási sportpolitikai és -diplomáciai érdem hazánknak. Ezen a világversenyen a Freestyle frizbi is szerepelt a programban. Mizsér Attila személyes kezdeményezése volt, hogy a Magyar Repülő Korong Szövetség is bekapcsolódhasson a WUG sportági rendezésébe. Neki köszönheti az MRKSZ, hogy élő és nagyon hatékony munkakapcsolat alakulhatott ki a Repülő Korong Világszövetség (WFDF) vezetésével - melynek kézzelfogható eredményeiről heteken belül külön cikkben számolhatunk be!

További "extra szolgálat" köthető Mizsér Attila nevéhez a WUG-os frizbi porgram kapcsán. A versenyprogram mellett ugyanis több (de véges számú!) kiegészítő sportprogram is felkerülhetett a három napos világesemény forgatókönyvébe. Elsősorban Mizsér Úrnak köszönhetjük, hogy az egyik ilyen kiegészítő program az ultimate frizbi egy kispályás változata lehetett! Ennek köszönhetően egyfelől több száz érdeklődő próbálhatta ki a WUG helyszínen a repülő korong csapatsportot; másfelől a repülő korong sportok hazai sportdiplomáciai presztízse ugrásszerűen növekedett meg.

Fentiek okán könnyen belátható, hogy elnökségünk számára nem volt túl nehéz feladat az első "Magyar Repülő Korong Sportért" díjazott kiválasztása - azzal együtt, hogy a hazai EB rendezés során tapasztalt rengeteg önzetlen segítségre is hálával gondolhatunk vissza!

A trófeát a Ligakupa rendezvény részeként személyesen volt szerencsénk és megtiszteltetésünk átadni Mizsér Attilának, aki pár kedves szóval köszöntötte a jelenlévő játékosokat. Bíztosak vagyunk benne, hogy a sok-sok frizbis fiatal számára is példaértékű sportolói és sportvezeői karrierrel bíró díjazottunk önzetlen és őszinte segítőkészsége életviteli iránytűként is szolgálja a repülő korong közösségeket!

KÖSZÖNJÜK MIZSÉR ATTILA!