Ligakupa és NBI eredményhirdetés

Az idei évre számos újdonságot tervezett szövetségünk, hagyományteremtő szándékkal.

Ezek közé tartozott a Ligakupa is! 

A labdarúgókhoz hasonlóan az idei szezontól kezdve azok a felnőtt csapatok, melyek részt vettek a Nemzeti Bajnokságban, a Well Travel Ligában, egy elit kuparendszerben mérhették össze tudásukat. Ez a Ligakupa egyben a nagypályás szabadtéri szezon utolsó versenye, és a Magyar Repülő Korong Napjának (november 21.) ünneplése is. Az első Ligakupa során az időjárás is kegyes volt a játékosokhoz, így Pomázon verőfényes napsütésben csaphattak össze a legjobb hazai Mixed klubok. További érdekesség, hogy a tervezhetőbb napirend céljából minden mérkőzés IWGA szabályok szerint zajlott. A Világjátékokon alkalmazott keretek értelmében a meccsek nem 100, hanem 80 percesek voltak, 13 pontos limittel, rövidebb félidei szünettel és CAP 1 szabály nélkül. 

A versenyre végül 6 csapat érkezett, mivel a Pécsiek mellett a győri Up&Fly és RAAB is távolmaradt a vírus miatt - ellenben a bajnokságban közös csapatban szerepelt ANTT és Szigetszentmiklós két külön kerettel tudott nevezni. Illetve a Magyar Kupában már szerepelt Balassi is megmérette magát ezúttal a Mixed mezőnyben.

Két negyeddöntővel indult a reggel. Az év meglepetéscsapatának tekinthető Riverside könnyedén jutott elődöntőbe a Balassin keresztül, míg a Sportsziget egy óriási mérkőzésen, fej-fej melletti kűzdelemben verte a MUFA (szokás szerint:) átalakulóban lévő csapatát - 7:8-as állásról fordítva a hajrában, 12:9-re nyert Laszák Zoli és Harsányi Joni csikócsapata a győri Egyetemistákra épülő MUFA ellen.

Az elődöntők előtt került sor a Well Travel Liga díjkiosztójára. A gyönyőrű kupákat és érmeket a "Magyar Repülő Korong Sportért -2019" díjazott jelenlétében vehették át az NB I legjobbjai: bronzérmes az Up&Fly, ezüstérmes a BPHSE, aranyérmes az OUT. Az év kitüntetettjéről külön cikkben olvashatnak...

A két Ligakupa elődöntő papírforma végeredményt hozott, "papírforma izgalmakkal". A Heroes 13:1 arányban gázolt át a Sportszigeten, míg a Riverside ismét ráijesztett az OUT-ra. Klément Fecó és Mireider Andris nagyon jól irányította a gödi társulatot, és az egész első félidőben partiban voltak a Ligagyőztessel. A félidőben csak a szerencséjén múlt az Óbudaiaknak, hogy 7:6-tal Ők vezettek. A második játékrészre aztán a fáradás jelei a Riverside-on mutatkoztak, így a bravúr elmaradt, 12:7 arányú győzelemmel jutott döntőbe az OUT. A bronzmérkőzésen a Riverside meggyőző játékkal verte a Sportszigetet (13:6), ám mindkét csapat a nap győztesének tekinthette magát. A Sportsziget egy remek győzelemmel és egy vállalható vereséggel bizonyította, hogy helye van az elit mezőnyben. A 2021. évi Well Travel Ligában nem a boxzsák szerepére készülnek! A Riverside pedig ezzel a Ligakupa bronzzal az egész 2020. évüket koronázta meg. Az év elején rengeteg kérdőjellel indult formáció számos meglepetést okozva és mindvégig stabilitást és fejlődést mutatva odáig jutott, hogy 2021-ben az NB I egyik éremesélyesévé léptek elő!

A Ligakupa döntő ismét a Heroes-ról szólt! Hamar Laci legénysége (és leánysága) ismét megmutatta, hogy bárkit képesek fiatal koruk ellenére megverni. Leginkább azonban saját magukat... Az elődöntők alapján senki nem lepődött volna meg, ha a Harsányi Jonit és Zsubori Barnabást nélkülőző OUT 0:7-es félidőt ér el Csillag Ábelék ellen. Ehhez képest megint a Hősök hagyták behúzva a kéziféket, és szerzett pont nélkül vonultak a szünetre. Hogy aztán főnixmadárként visszatérve 0:7-ről 8:8-ra módosítsák az eredményt! Az esélyesség terhével egész évben hadilábon álló BPHSE a nagy visszatérést követően megint az ezüstig jutott, mivel a meccs hajráját Paksai Marciék bírták jobban és 12:11 arányban nyerték meg az első Ligakupa döntőt. Mixed mérkőzést tehát 2020-ban nem veszített az OUT, de a legnagyobb győztesek a pártatlan szurkolók, mert 2021-ben garantáltak a végletekig tartó izgalmak...

2020. Well Travel Liga végeredmény

1. OUT

2. Heroes

3. Up&Fly

4. ANTT

5. Riverside

6. RAAB

7. PESE

2020. Ligakupa végeredmény

1. OUT

2. Heroes

3. Riverside

4. Sportsziget

5. MUFA

6. Balassi

 (fotók: Tóth Zsombor)