Bő keretet hirdettek az utánpótlás szövetségi edzők

2021-ben két válogatottunk vesz részt korosztályos Európa-bajnokságon

U20-as nemzeti csapatunk Malmöben, míg U17-es fiataljaink Hollabrunn-ban küzd meg a kontinens legjobbjaival. Mindkét korcsoportban Mixed (vegyes) alakulat képviseli hazánkat.

Az U20-asok a 2019. évi negyedik helyezést követően reményeink szerint ismét éremért harcolhatnak majd. Mellettük szól, hogy tavaly rendkívül fiatal volt még a gárda, mindössze 2 olyan játékos szerepelt, akik koruknál fogva jövőre már nem erősíthetik a csapatot. Továbbá a tavalyi U17-es ezüstérmes lánycsapatból a legtöbben már beértek az U20-as korba, így komoly erősítést jelentenek majd. Az ellenfelekről egyelőre nincs információnk, de mivel tavaly került sor először a Mixed divízió meghirdetésére, s több nemzet csak kivárt az újítással, így meglehet, hogy 2021-ben több és erősebb kerettel bíró nemzeti válogatott vesz részt a svéd viadalon.

Az U17-eseknél először kerül meghirdetésre a Mixed divízió az EB-n, így náluk még nehezebb jóslatokba bocsátkozni (, a házigazda Ausztria biztosan erős csapattal fog kiállni...). Ennek megfelelően csak a sajátjainkkal foglalkozunk. Ami örömteli feladat, hiszen a 2005-ben és később születetteknél már olyan merítésből dolgozhat a szakvezetés, amit bármely hazai sportág megirigyelhetne. A tavalyi ezüstérmes lányok többsége (2004-esek) már nem játszhat ebben a korosztályban, de olyan szintű utánpótlás van mögöttük, hogy Mixed mezőnyben senkitől nem kell megijedni a kontinensen. A nagyobbakhoz hasonlóan az elvárás a pontszerző (min. 6.) hely, de meglepődni itt sem fog senki, ha érem kerül a magyar játékosok nyakába a verseny végén.

Az idei nyár folyamán az U20-asoknál Paksai Márton és Luka Vilmos szövetségi edző, míg az U17-eseknél Hamar László szövetségi edző tartották meg az első válogatókat, és október végén bő keretet is hirdettek. Mindkét korosztályban kellemes gondot okoztak a játékosok a szakvezetésnek, hiszen a számok törvénye okán több olyan játékost is ki kellett hagyni a bő keretből, akik tavaly még EB eődöntőt, vagy döntőt játszottak. Számukra némi vigaszt az jelenthet, hogy terveink szerint 2022-ben a Junior Világbajnokságon lány és fiú mezőny lesz csak meghirdetve, így oda többen juthatnak ki a címeres mezben, mint a jövő évi Mixed mezőnybe.

A szövetség utánpótlás programjának pozitív visszajelzése, hogy a két válogatott bő kereteit nyolc! különböző egyesület adja - messze magunk mögött hagytuk azokat az időket, amikor 1-2 mammutegyesület "sajátította ki" a válogatottat (kevés sikerrel). 

Nem is kívánhatunk mást a játékosoknak, szövetségi edzőknek, és a klubedzőknek, mint jó egészséget, kemény felkészülést, nagy küzdelmet az utazó 16fős keretbe kerüléshez, no és persze mindehhez Jó Szelet!

U20 Mixed válogatott, EB-re készülő bő keret (Malmö, SWE, 2021. július 17-24.):

Balikó Ádám (UP&FLY Frizbi SE), Benkő László (Budapest Heroes SE), Csepi Nikolett (UFFSE), Csillag Ábel (BPHSE), Éhn Márk (UFFSE), Halász Júlia (UFFSE), Hartai Gréta (Óbudai Repülő Korong SE), Herperger Noémi (ÓRKSE), Jászay Krisztián (ÓRKSE), Kollár-Nagy Melinda Júlia (UFFSE), Krajcsovich Áron (ÓRKSE), Oláh Dóra (ÓRKSE), Paksai Luca Sára (ÓRKSE), Pasztendorf Anna (UFFSE), Simon Kata (ÓRKSE), Szegedi Blanka (BPHSE), Szeredás Bálint (MAFC), Takács Bence (BPHSE), Takács Luca Ágnes (BPHSE), Tóth Bence (BPHSE), Varga Vivien (UFFSE/RAAB Adventure SE), Vass Milan (MAFC). /Ramel Dániel (adminisztratív okokból függőben)/.
Szövetségi edzők: Luka Vilmos, Paksai Márton

 

U17 Mixed válogatott, EB-re készülő bő keret (Hollabrunn, AUT, 2021. augusztus 7-14.):

Mireider Aliz (Riverside RKSE), Lénárt Hanna (RRKSE), Lőwy Petra (RRKSE), Kókai Lili (Budapest Heroes SE), Vaszary-Maklári Lilla (Budapest Heroes SE), Weller Dorina (UP&FLY Frizbi SE), Szabó Zsófia (UFFSE), Ősz Bernadett (Sportsziget SE), Sziklai Regina (SSE), Klément Ferenc (RRKSE), Megyeri Olivér (RRKSE), Horváth Ákos (RRKSE), Zakor Péter (RRKSE), Stummer Vince (RRKSE), Nagy Máté (Óbudai RKSE), Jauneaud Dorián (RRKSE), Molnár Dávid (RRKSE), Pasztendorf Máté (UFFSE), Teremi Bercel (Apácza ISK), Bándi Donát (AISK), Morauszki Roland (AISK).
Szövetségi edző: Hamar László