Ligakupa és Téli terembajnokság!

Az idei "járványévben" két új versenyformával készülünk a hazai Ultimate csapatoknak.

Hagyományteremtő szándékkal első ízben hirdeti meg a szövetség a Ligakupát! Melyen (a labdarógúkéhoz hasonlóan) az NBI-es szezonban részt vett csapatok mérhetik össze tudásukat, egnyapos versenyen. Az első Ligakupa ideje: november 22., helye: Pomáz. Mivel a "Magyar Repülő Korong Napja" november 21, célszerűen a Ligakupa helyszínén adjuk át első ízben a díjakat a magyar repülő korong sportért legtöbbet nyújtott személynek. (Kiléte egyelőre legyen meglepetés!)

A Ligakupa kűzdelmeire nyolc csapat nevezésést várjuk, akik negyeddöntővel kezdik a napot, majd keresztjáték és helyosztó vár minden alakulatra. A kiemelés a Well Travel Liga végeredménye alapján történt, így mivel a PESE sajnos továbbra sem versenyezhet, az alábbi párosítással indul a Ligakupa: (felső ág) OUT vs Balassi, MUFA vs Riverside, illetve (alsó ág) BPHSE vs Sportsziget, Up&Fly vs RAAB.

Mivel a koronavírus második hullámában az iskolai tömegsportot gyakorlatilag betiltotta a kormányzat, és a terem edzések is nehézkesekké váltak a megnövekedett igények miatt, szövetségünk vezetése egy rendkívüli Téli terembajnoksággal igyekszik segíteni a kluboknak. Ennek értelmében nyolc felnőtt és nyolc U15 korosztályű Mixed csapat nevezhet a hat fordulós versenysorozatra. Melyek közül az elsőre november 29-én Győrben kerül sor - nem is akármilyen körülmények között, hiszen az Olimpiai Sportpark multisport csarnokában egyidőben három pályán zajlanak majd a mérkőzések! A további fordulókra Budapesten, az Angyalföldi Sporttelep két db műfüves sátras pályáján kerülhet sor. A felnőttek mezőnyében a Ligakupával azonos csapatokra számítunk, míg az utánpótlás csapatoknál három iskolai alapú csapat (Biatorbágy, Táncsics, Arany) is a potenciális résztvevők közé sorolható. 

A nevezéseket mindkét fenti verseny esetében november 10-ig várjuk! S bízunk benne, hogy a járványintézkedések mellett valamennyi eseményt sikerül megrendezni - ezzel biztosítva, hogy az egyesületeknél ne legyen lemorzsolódás, sőt akár téli toborzást is szervezhessenek tagegyesületeink.

MRKSZ téli program:

november 22. Pomáz. Ligakupa

november 29. Győr, OSP. Téli terembajnokság 1. forduló

december 13. Budapest. Téli terembajnokság 2. forduló 

(december 31. nevezési határidő: Well Travel Liga 2021)

január 17. Budapest. Téli terembajnokság 3 forduló

február 7. Budapest. Téli terembajnokság 4. forduló

február 21. Budapest, Téli terembajnokság 5. forduló

(február 28. Licenszképzés és átigazolási időszak vége)

március 14. Budapest. Téli terembajnokság 6. forduló

 

Kívánunk Mindenkinek (teremben is:) Jó Szelet!