Generation Games az MRKSZ társszervezésében

Bár az idei év a koronavírus miatt a sportéletben sem alakulhat a tervek szerint, szövetségünk ismét nagyszabású sporteseményt szervezhet.

A tavalyi Ultimate Európa-bajnokság sikeres megrendezése jó ajánlólevél volt az őszi World Urban Games szervező bizottsága számára, így az MRKSZ aktívan vehetett részt a GAISF hagyományteremtő világjátékának rendezésében. Az akkor kiépült kiváló kapcsolat a hazai sportpoltikai és sportdiplomáciai elittel az idei őszre egy újabb projekt főszereplőjévé tette szövetségünket.

A hazánkban első ízben megrendezésre kerülő Generation Games négytagú Szervezői Bizottságába az MRKSZ delegálhatott egy főt.

A Generation Games lassan tíz éves története Hollandiából indult, de egészen mostanáig kizárólag Nyugat- és Észak-Európában íródott. Az egynapos multisport rendezvény lényege, hogy egy-egy nagyváros forgalmas közterületén a meghívott sportágak válogatott sportolói mozgatják meg a járókelőket. Elsősorban abból a célból, hogy a fiatalok és közép- illetve idős korúak együtt játszanak, sportoljanak. Mindezt ingyen!

A 2020. Szeptember 27-re hirdetett Budapest Generation Gamesre a Városligetben kerül sor. Ahol az Airbadminton, a Laser run, a Petanque, a Qatch és a Korfball mellett az Ultimate frizbit próbálhatja ki az "utca embere". Mind a 6 sportág egy-egy rövid bemutatót is tart, melyet a köztévé stábja közvetít majd!

A rendezvény presztízséről mindent elárul, hogy Dr. Szabó Tünde Sportért Felelős Államtitkár Asszony és Karácsony Gergely Főpolgármester egyaránt vállalta a Fővédnökséget. Illetve, hogy az öttusa-, a tollaslabda-, a korfball és a repülő korong szövetségek által delegált Szervező Bizottság elnöke Mizsér Attila olimpiai bajnok öttusázónk lett.

A részletes program, illetve az ingyenes előjelentkezési lehetőség a rendezvény honlapján található: www.budapest.generationgames.com

Várunk Mindenkit szeretettel, ezúttal mi garantáljuk a Jó Szelet!